Γυρίζουν πλάτη στον Γαβρόγλου

Κόμματα και φορείς απορρίπτουν το σχέδιο για το νέο λύκειο και τις διπλές πανελλαδικές!  Δηκτική απάντηση από την Ενωση Φυσικών

Από τον
Αντώνη Τριανταφύλλου

Aρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των φορέων της εκπαίδευσης στις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για την αναμόρφωση του λυκείου και του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τον τόνο έδωσε η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως, η οποία είχε χθες το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, καθώς έκανε λόγο για σοβαρές επιφυλάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κύρος της κυβερνητικής πρότασης και υποστήριξε ότι πολλά σημεία είναι προβληματικά, που χρήζουν διευκρινίσεων και μελέτης.

Θα αναμένουμε το νομοσχέδιο, ελπίζουμε ότι μέχρι τότε δεν θα έχουν αλλάξει εκ νέου οι προθέσεις της κυβέρνησης.
Ο Κώστας Γαβρόγλου, από την άλλη πλευρά, επιχειρεί τώρα να τιθασεύσει τις αρνητικές αντιδράσεις από τη διπλή διαγωνιστική διαδικασία στην οποία προτείνει να υποβάλλονται οι μαθητές της γ΄ λυκείου, είτε για τη λήψη του απολυτηρίου είτε για τον καθορισμό της βαθμολογίας για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας άρχισε την τακτική της αναδίπλωσης ενώπιον της Νίκης Κεραμέως, αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα να υπάρξουν «ενδεχόμενες βελτιώσεις» στο αρχικό σχέδιο.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του, ο Κώστας Γαβρόγλου υποστήριξε ότι ως κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας «δεν μιλήσαμε ποτέ για κατάργηση των πανελλαδικών, αλλά για κατάργηση των εξετάσεων, έτσι όπως αυτές έχουν καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις και από τις επιστημονικές οργανώσεις. Μετά την Ενωση Χημικών και οι φυσικοί επιτέθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία του για υποβάθμιση του μαθήματος.
Μάλιστα, η ανακοίνωση ήταν ιδιαίτερα δηκτική για την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «ασχολούμαστε με τις διαστημικές υπηρεσίες, τη στιγμή που δεν προβλέπεται ούτε ως επιλογή η Αστρονομία και η Αστροφυσική, και τους έρωτες των μαθητών, οι οποίοι, ευτυχώς για τους ίδιους, συνεχίζουν να ερωτεύονται χωρίς την παρέμβαση του υπουργείου».

Πάντως, η Ενωση Φυσικών εξέφρασε την ελπίδα να αρχίσει ένας σοβαρός και ειλικρινής διάλογος πριν από την εφαρμογή αποφάσεων, που θα βρίσκουν σύμφωνους μόνο τους εμπνευστές τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα