Φοροδιαφυγή και… ιπτάμενες κορδέλες στα τουριστικά νησιά

Οι μετρ της φοροδιαφυγής ζουν και βασιλεύουν στα κοσμοπολιτικά νησιά και βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους για να αποκρύπτουν από την Εφορία τους τρελούς τζίρους και να συνεχίζουν να δουλεύουν ακόμα και όταν τους βάζουν λουκέτο οι ελεγκτές!

Στην Πάρο, για παράδειγμα, και στο γνωστό εστιατόριο Μπαρμπαρόσσα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόσων (ΑΑΔΕ) διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 36 αποδείξεις, αξίας 6.500 ευρώ. Το κατάστημα σφραγίστηκε συνοδεία της Αστυνομίας, αλλά κατά έναν… περίεργο τρόπο λίγες ώρες αργότερα αφαιρέθηκε η κορδέλα σφράγισης! Ο αρμόδιοι όταν ρωτήθηκαν για την αφαίρεση της κορδέλας φέρεται ότι απάντησαν πως… «την πήρε ο άνεμος»! Χρειάστηκε η παρέμβαση ταξίαρχου για να επανατοποθετηθεί η κορδέλα. Και πάλι, όμως, στη συνέχεια σβήστηκε από τη σφράγιση η ένδειξη «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής», με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αντιμετωπίζει τώρα την ποινή του δεκαήμερου λουκέτου αντί για το 48ωρο.

Για το λουκέτο στις επιχειρήσεις ενεργοποιείται από την ΑΑΔΕ η διάταξη που προβλέπει βαρύτερες ποινές:
• Παραμένει το λουκέτο 48 ωρών για μη έκδοση 10 αποδείξεων ή συνολικής αξίας 500 ευρώ.
• Σε περίπτωση υποτροπής και για πάνω από τρεις αποδείξεις ενεργοποιείται ποινή αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης για 96 ώρες.
• Σε περίπτωση δεύτερης υποτροπής εντός δύο ετών θα επιβάλλεται λουκέτο 10 ημερών. Σε άλλη περίπτωση, στην ταβέρνα Σπηλιά της Μυκόνου, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε κόψει 65 αποδείξεις αξίας 24.000 ευρώ, αν και είχαν πληρωθεί μέσω POS και είχε χρεώσει τις κάρτες των πελατών. Δηλαδή ο επιχειρηματίας είχε χρεώσει τις κάρτες των πελατών, αλλά δεν είχε κόψει τις αντίστοιχες αποδείξεις.

Επίσης σε έλεγχο που έγινε στην παραλία της Κατερίνης εντοπίστηκε ταβέρνα που δεν είχε κόψει αποδείξεις 16.400 ευρώ. Μη έκδοση αποδείξεων διαπιστώθηκε και σε κυλικείο στο καράβι της γραμμής που κάνει το δρομολόγιο Καβάλα – Θάσος, όπου επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς η νομοθεσία δεν προβλέπει λουκέτο για τέτοιες περιπτώσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα