Πάλι τα «γύρισε» ο Γαβρόγλου!!!

Πελαγοδρομεί για τις αλλαγές στο λύκειο ακόμη και μετά τη δημοσιοποίηση του (όπως αποδεικνύεται, ανύπαρκτου) σχεδίου

Από τον
Αντώνη Τριανταφύλλου

Με «κορόνα – γράμματα» καλεί ο Κώστας Γαβρόγλου τους μαθητές να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στις διπλές εξετάσεις Ιανουαρίου – Ιουνίου, που προτείνει το υπουργείο Παιδείας! Ακόμα και μετά τη δημοσίευση της πρότασής του για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του λυκείου και του συστήματος εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, το υπ. Παιδείας και προσωπικά ο Κώστας Γαβρόγλου φαίνεται ότι αδυνατούν να υποστηρίξουν επικοινωνιακά και ουσιαστικά τις εξαγγελίες με στέρεη επιχειρηματολογία.

Την τακτική τού «ήξεις αφήξεις» ακολούθησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όλο το καλοκαίρι, προκαλώντας σύγχυση. Ορισμένοι ψύχραιμοι εκπαιδευτικοί αναλυτές εκτιμούσαν τότε ότι επρόκειτο για επικοινωνιακή τακτική, ώστε να μετρήσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας. Τώρα, όμως, που η πρόταση έχει δοθεί στη δημοσιότητα, οι αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει στέρεη επιχειρηματολογία, κάτι που διαφαίνεται από τις ουκ ολίγες φορές που ο υπουργός Παιδείας αναίρεσε τις προτάσεις του. Ο Κώστας Γαβρόγλου έχει αναλάβει αποκλειστικά το βάρος της επικοινωνιακής υπεράσπισης των εξαγγελιών του και επομένως είναι αυτός που χρεώνεται ήδη τις αρνητικές συνέπειες από τις αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις του.

Σε συνέντευξη στον Real FM, χθες, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της κυβερνητικής πρότασης, λέγοντας ότι συζητά οποιαδήποτε άλλη πρόταση, αρκεί να οδηγεί στον ίδιο στόχο, δηλαδή στη ριζική αλλαγή του λυκείου και του υπάρχοντος συστήματος. Αυτό, όμως, που προκάλεσε εκ νέου σύγχυση και πολλά ερωτήματα ήταν η παραίνεσή του προς τους μαθητές. «Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν “εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο”, θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν» είπε, λέγοντας όμως στη συνέχεια ότι «με την ευθύνη του μαθητή προφανώς μπορεί να είναι προαιρετική η συμμετοχή στις εξετάσεις του Ιανουαρίου»! 

Σήμερα, ο Κώστας Γαβρόγλου θα δεχθεί διαδοχικά αντιπροσωπίες του ΚΚΕ και του Ποταμιού για να τις ενημερώσει για το σχέδιο μεταρρυθμίσεων του λυκείου, καθώς και για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, λίγες ημέρες πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία, συνεχίζει να δείχνει ότι στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης κινείται χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα, με μόνιμο μότο του το «βλέποντας και κάνοντας».
Από εκεί που θα καταργούσε τις πανελλήνιες, τις έκανε διπλές και τώρα σκέφτεται να κάνει προαιρετικές τις εξετάσεις του χειμώνα.

Από την άλλη, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τον φόβο που επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ για τις παράπλευρες απώλειες που μπορεί να έχει το κυνήγι των βαθμών εντός του λυκείου.
Ο κ. Γαβρόγλου, λες και έχει έλθει από άλλον πλανήτη, κάνει ότι ούτε έχει ακούσει ούτε ξέρει τι γινόταν στο παρελθόν με τις… υποκειμενικές βαθμολογίες.

Φοβούμαστε ότι ο υπουργός έχει ήδη μείνει μετεξεταστέος και πως στις «εξετάσεις» του ανασχηματισμού θα κοπεί οριστικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα