Υποψηφιότητες για την Κεντροξαφριστερά

Η οικολογία στην πράξη. Ολη η πανίδα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει το πηδάλιο του σκυλοπνίχτη της μεταπασοκάρας 

O κώνωψ ο ανωφελής είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αρχηγία της μετάλλαξης της πασοκάρας. Θεωρείται ο Νο2 φονιάς στον πλανήτη. Δεν το κάνει από πρόθεση. Απλά τυχαίνει και είναι ο φορέας της ελονοσίας και των ασθενειών της εγκεφαλίτιδας και της φιλαρίασης. Οπως οι σοσιαλιστές κουβαλάνε μυαλά που τους οδηγούν να ψηφίζουν τον εκάστοτε Τζέφρυ, έτσι και τα κουνουπάκια μεταφέρουν θανατηφόρες χλαπάτσες που στέλνουν τον κοσμάκη στο Επέκεινα. Η στήλη προτείνει την υποψηφιότητα θηλυκού κώνωπα, διότι τα αρσενικά έχουν κάπως «φλώρικες» συνήθειες. Τρέφονται με νέκταρ και γύρη, ενώ τα θηλυκά χρειάζονται και αίμα για να επιβιώσουν. Πέρα από τον ανωφελή, υπάρχει και ο κώνωψ ο… αηδής (Aedes) που μπορεί να γράψει ιστορία ως διάδοχος του Αντρέα, του Σημίτη και του Γιωργάκη. Είναι η ξακουστή κουνουπάρα που μεταδίδει τον κίτρινο πυρετό και τον ιό Ζίκα, που κάνει θραύση στη Νότια Αμερική. Είναι σχεδόν ίδιο με το κοινό κουνούπι, εκτός από το ασημένιο χρώμα που έχει ο θώρακάς του (πιο γκλαμουράτη έκδοση, δηλαδή).

Δεύτερη οικολογική πρόταση της στήλης, η ύαινα. Μπορεί άνετα να «τρέξει» το μαγαζί που διεκδικούν τόσοι πρωταθλητές της πολιτικής αποτυχίας. Είναι ένα ζώο που έχει μεγάλη χρησιμότητα στο οικοσύστημα. Ανήκει στην οικογένεια των υαινιδών και οι άνθρωποι τη γνωρίζουν (αντιπαθώντας την, ελαφρά) επειδή, αφενός, συνηθίζει να τρέφεται με ψοφίμια και, αφετέρου, έχει κάπως αποκρουστική όψη.

Με την εκλογή της στην Κεντροαριστερά η ύαινα θα βοηθήσει το Κίνημα που προέρχεται από το ψοφίμι της πασοκάρας να αποτελειώσει το έργο του. Να ξεκοκαλίσουν όλοι μαζί ό,τι απέμεινε από τη χώρα που κατασπάραξαν την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Η ύαινα μπορεί να εγγυηθεί την απαρασάλευτη προσήλωση της Κεντοαχρηστεράς στη διαφάνεια. Εχουν πείρα άλλωστε σε αυτό. Διακρίνονται! Ρωτήστε σχετικά τον Ακη, τον Τσουκάτο, τον Μαντέλη…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα