Η 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ

Σήμερα γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ, το υπό κατεδάφιση και μετάλλαξη κόμμα που διέλυσε την Ελλάδα. Το κόμμα των Τσουκάτων και των Μαντέληδων συμπληρώνει 43 έτη ζωής, κατά τη διάρκεια της οποίας αποσάθρωσε την κοινωνία, ταπείνωσε το έθνος, γιγάντωσε το Δημόσιο, κατασπατάλησε τους δημόσιους πόρους, υποβίβασε το πνευματικό επίπεδο των μαζών που υιοθέτησαν τις στρεβλές αρχές του. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα δεινά που προκάλεσε, το ΠΑΣΟΚ επέβαλε ένα άγριο καθεστώς εκχυδαϊσμού του δημόσιου λόγου, κατάλυσης των ηθών και στρέβλωσης εννοιών και αξιών, καθώς και απροκάλυπτης ευνοιοκρατίας.

Ο λαός
μας, ο οποίος έπεσε θύμα της δημαγωγικής ρητορικής του Ανδρέα Παπανδρέου και της εξαιρετικά προσεγμένης και καλοσχεδιασμένης εκστρατείας εξαγοράς συνειδήσεων και από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ αλλά και από τους επιγόνους του, καλείται σήμερα να πληρώσει τα επίχειρα των πολιτικών επιλογών των ηγετών και των στελεχών του Κινήματος.

Το κόστος
της ανάδειξης προσώπων αμφιβόλου ηθικής στις ηγετικές θέσεις του πολιτικού βίου καθημερινά αυξάνει! Το μέτρημα των απωλειών δεν σταματά και ο λογαριασμός διαρκώς φουσκώνει, αφού η ίδια η πραγματικότητα φέρνει στο φως τα ανομήματα των αυτουργών της υπαγωγής της Ελλάδας στη δικαιοδοσία της τρόικας.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία»
σήμερα αποκαλύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. «διέλυσαν την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕ) για να μην πληρώσουν τα δάνεια». Η εφημερίδα μας με το ρεπορτάζ της στο οποίο παρατίθενται αδιάσειστα στοιχεία ότι «η τράπεζα ζητούσε με αγωγή το 2012 τα λεφτά της. Πήραν την κρατική επιχορήγηση του 2011-12 με τροπολογία-σκάνδαλο, δεν έδωσαν ούτε δεκάρα, ενώ στη συνέχεια έκαναν δώρο την Αγροτική στην Πειραιώς».

Το 2012,
όταν η ΑΤΕ ζήτησε με αγωγή τα λεφτά της, το ΠΑΣΟΚ χρωστούσε 93.000.000 ευρώ! Τώρα, με τη μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ σε «νέο κίνημα της Κεντροαριστεράς» και την προγραμματισμένη αλλαγή ΑΦΜ, ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα;

Τα λεφτά
που δάνειζε η ΑΤΕ στα κόμματα -και εν προκειμένω στο ΠΑΣΟΚ- δεν επεστράφησαν και όλα δείχνουν ότι, αντί το χρέος να εξοφληθεί από εκείνους που το δημιούργησαν, θα περάσει ως επιπλέον βάρος στις πλάτες των φορολογουμένων.

Τα προεκλογικά
προπετάσματα καπνού, οι κενού περιεχομένου δηλώσεις και οι στημένες διαφωνίες για τις ανύπαρκτες πολιτικές διαφορές των υποψήφιων αρχηγών δεν πείθουν ούτε τους ίδιους. Αυτό που ενδιαφέρει την κοινωνία είναι κάτι απλό και εύκολα μετρήσιμο: Ποιος θα πληρώσει τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ;

Οι υποψήφιοι
ηγέτες της Κεντροαριστεράς θα δεσμευτούν για μια καθαρή και δίκαιη λύση αυτού του ζητήματος ή απλά θα σφυρίζουν αδιάφορα μέχρι οι πολλοί, τα συνήθη «κορόιδα», να πληρώσουν για τα ανομήματα άλλων;

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα