«Διέγραψαν» την Τουρκία Μέρκελ-Σουλτς

Στην πρώτη και μοναδική τηλεμαχία τους μέχρι την κάλπη της 24ης Σεπτεμβρίου αναμετρήθηκαν χθες οι δύο βασικοί αντίπαλοι στην κούρσα για την Καγκελαρία: από τη μια, η συντηρητική και μετρημένη Ανγκελα Μέρκελ και από την άλλη ο πληθωρικός και επιθετικός Μάρτιν Σουλτς.

Περισσότερο από το μισό debate αναλώθηκε στην προσφυγική κρίση, στο Ισλάμ και στην Τουρκία, αγαπημένα θέματα του σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου, με τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υπόσχεται ότι, αν εκλεγεί καγκελάριος, θα ακυρώσει τη συμφωνία για το Προσφυγικό και τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε.

Πιο ψύχραιμη, η Μέρκελ αρκέστηκε να εκτιμήσει ότι «η Τουρκία δεν θα μπει ποτέ στην Ευρώπη», σε μια τηλεμαχία που έληξε μάλλον χωρίς νικητές και ηττημένους και χωρίς να θίξει σοβαρά εσωτερικά ζητήματα, όπως η Παιδεία, οι συντάξεις, οι δαπάνες του ΝΑΤΟ κ.λπ. Αντ’ αυτών, οι δύο υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα διόδια και τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα