ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ «ΠΑΣΟΚ»

Εχει δίκιο ο Ξυνίδης. Αν θέλεις αρχηγό για την ακριδοφωλέα, δεν χρειάζεται να ψάχνεις μακριά από το επίθετο Παπανδρέου

ΠΑΣΟΚ = «Πατέρα Αναπαύσου Συνεχίζω Ολοκληρωτική Καταστροφή». Αυτό ήταν ένα από τα πολλά και εύστοχα αρκτικόλεξα της φοβεράς και βλασφήμου λέξεως που συμβολιζόταν με τον πράσινο, αηδέστατο ήλιο του σοσιαλισμού της αρπαχτής. Πρωτοκυκλοφόρησε όταν ο αστροπελεκημένος Γιωργάκης παρέλαβε τα λαδωμένα, γρασαρισμένα κι ακονισμένα κλειδιά του σοσιαλισμού από τα κίτρινα, φολιδωτά χέρια του εκσυγχρονιστικού Γκόλουμ, που το γνωρίσαμε σαν «Κώστας Σημίτης – Ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός».

Λέγεται ότι το «Πατέρα Αναπαύσου Συνεχίζω Ολοκληρωτική Καταστροφή» πρωτοακούστηκε όταν ο Ανδρέας έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ, κι ότι αυτό το έβγαλαν δεξιοί που θυμούνταν όχι και τόσο νοσταλγικά την πολιτική σταδιοδρομία του Γέρου της Δημοκρατίας και θεωρούσαν ότι ο μπερμπάντης υιός θα τα έκανε μαντάρα. Ο Αντρέας τα έκανε μεν μαντάρα, περισσότερο από το αναμενόμενο, αλλά δεν μπορεί για την ώρα να διακριβωθεί ο χρόνος της «κατασκευής» του ευφυούς αρκτικόλεξου.

Είναι πια τόσες οι γενιές των Παπανδρέου και τόσο πολλά τα κλαδιά του οικογενειακού δένδρου που ενεπλάκησαν στα δημόσια πράγματα, που αυτό το «Πατέρα Αναπαύσου Συνεχίζω Ολοκληρωτική Καταστροφή» ταιριάζει σε οποιαδήποτε ημέρα των τελευταίων 43 ετών – σχεδόν μισός αιώνας με παπανδρεϊκό πονοκέφαλο.

Για να έρθουμε, όμως, στο «ψητό» (κάτι που πάντοτε ενδιέφερε τους σοσιαλιστές): Ο Ξυνίδης είπε την αλήθεια. Σαχλαμάρες άπασες οι υποψηφιότητες πλην του Τζέφρυ. Αν θέλεις ολοκληρωτική καταστροφή, θα εμπιστευτείς τους ειδικούς, αυτούς που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά, ακόμα κι αν δεν το θέλουν. Ο Τζέφρυ Παπανδρέου μάς έβαλε στο Μνημόνιο, αυτός μπορεί να μας ρίξει σε επίπεδο πιο βαθύ κι ανήλιαγο κι από τα ίδια τα Τάρταρα. Ας τον εμπιστευτούμε ξανά!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα