Φινλανδία, ώρα μηδέν

Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι θα είναι μια αναμέτρηση δίχως αύριο. Μόνο που το… αύριο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το σήμερα!

Από το αποτέλεσμα της αποψινής αναμέτρησης της Ελλάδας απέναντι στη διοργανώτρια του 1ου ομίλου Φινλανδία (20.00, ΕΡΤ1).

Το ελληνικό… πηλίκο διαθέτει αρνητικό πρόσημο. Τόσο αρνητικό, που κάνει ακόμη και την πρόκριση στους «16» να μοιάζει πλέον με μια ατελείωτη ανηφόρα! Το ελληνικό ρεκόρ, έπειτα από τρία ματς, αναφέρει: μία νίκη, δύο ήττες. Το ακριβώς ανάποδο από αυτό των Φινλανδών.

Μέσα σε όλον αυτό τον αριθμητικό… οδυρμό χθες υπήρχε και η είδηση ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος αναχώρησε από το Ελσίνκι και δεν θα παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια των διεθνών στα δύο παιχνίδια που απομένουν!

«Η ελληνική είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εχω πάει στην Ελλάδα μια δυο φορές, είναι μια χώρα με μπασκετική παράδοση, που έχει ένα καλό σύνολο και εξαιρετικούς παίκτες. Ανυπομονώ για την πρόκληση» ήταν τα λόγια του «παιδιού θαύματος» των γηπεδούχων, του Λάουρι Μάρκανεν, του ανθρώπου που θα πρέπει να περιοριστεί, προκειμένου η Ελλάδα να έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στη νίκη. Ο νέος σέντερ των Σικάγο Μπουλς αναφέρθηκε στη χαμένη ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έναν από τους παίκτες που θαυμάζει, όπως τόνισε.

Στην αναμέτρηση οι Φινλανδοί ενδέχεται να έχουν δύο σημαντικές απουσίες, αφού οι Τζαμάρ Γουίλσον και Μίκο Κοϊβίστο τραυματίστηκαν κόντρα στην Πολωνία και η συμμετοχή τους κρίνεται αμφίβολη – κάτι που παραδέχτηκε ο προπονητής των Φινλανδών Χένρικ Ντέτμαν.

Και πρόσθεσε: «Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας έχουν παίξει συνολικά σε 663 αγώνες Ευρωλίγκας και της Φινλανδίας σε 130. Αυτό τα λέει όλα για το ποιος είναι το φαβορί, ποια είναι η ποιότητα των παικτών, και δείχνει ότι η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση και σπουδαίους παίκτες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα