Ερώτηση στη Βουλή για τα τραπεζικά «φέσια» στις κάρτες

Οι υπερβολικές και συχνά αδικαιολόγητες χρεώσεις (προμήθειες) των τραπεζών στις συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες μπήκαν στο στόχαστρο 55 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, που ζητούν από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης να υπάρξουν μέριμνα και προστασία των καταναλωτών. Οπως εξηγούν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) και τη σύνδεση του αφορολογήτου με τις αγορές μέσω κάρτας ή ηλεκτρονικά, αυξήθηκε δραστικά η χρήση τους.

Ωστόσο, οι τράπεζες χρεώνουν με ιδιαιτέρως υψηλές προμήθειες τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών, παρά το γεγονός ότι για μεγάλη μερίδα των πολιτών αποτελούν το μοναδικό αγοραστικό εργαλείο.

Οι βουλευτές ρωτούν μεταξύ άλλων «σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή θα προβεί, ενδεχομένως και με τη συνδρομή της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, το αρμόδιο υπουργείο», καθώς και «αν οι προμήθειες ανταποκρίνονται στο πραγματικό κόστος παροχής των σχετικών υπηρεσιών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα