Ερευνα για τη μεταγωγή Γιαννουσάκη

ΕΔΕ για την προσπάθεια του ισοβίτη να εισαχθεί στο ψυχιατρείο

Διοικητική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την προσπάθεια του Ευθύμη Γιαννουσάκη να εγκλειστεί στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού. Την ΕΔΕ διέταξε ο γενικός γραμματέας Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν οι νόμιμες προϋποθέσεις για τη μεταγωγή στις 16 Αυγούστου του ισοβίτη για την υπόθεση του «Νoor 1», στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού. Ο Ευθ. Γιαννουσάκης μετήχθη στο ψυχιατρείο επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα.

Παρέμεινε εκεί και εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους, οι οποίοι επέτρεψαν τη μεταγωγή του στις Φυλακές Χαλκίδας, από όπου μεταφέρθηκε και πάλι. Η ΕΔΕ αφορά το σύνολο των «διευκολύνσεων» που έτυχε ο ισοβίτης κατά τους τελευταίους μήνες με τελικό στόχο την οριστική μεταγωγή του στο Ψυχιατρικό Κατάστημα στον Κορυδαλλό. Ως γνωστόν, ο ισοβίτης Γιαννουσάκης επιστρέφει στις Φυλακές Χαλκίδας, όπου εκτίει την ποινή του.

Το οδοιπορικό του Ευθύμιου Γιαννουσάκη μέσα στο κατακαλόκαιρο για ιατρικές εξετάσεις λόγω… ψυχολογικών προβλημάτων έληξε άδοξα, αφού με τη σύμφωνη γνώμη δύο γιατρών του ψυχιατρικού τμήματος των Φυλακών Κορυδαλλού, που τον εξέτασαν, δεν χρήζει ανάγκης νοσηλείας και άρα μπορεί να μεταχθεί στις Φυλακές Χαλκίδας, όπου κρατείται. Η εξέλιξη αυτή επιτείνει τα ερωτήματα που προκάλεσε η εσπευσμένη μετακίνησή του στις 16 Αυγούστου, περίοδο που κατά γενική ομολογία «νεκρώνουν» συνήθως οι μεταγωγές κρατουμένων, λόγω των αδειών και της θερινής ραστώνης. Αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει η ΕΔΕ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα