Κυριάκος: «Πρέπει να συνδέσουμε την αγορά με τα πανεπιστήμια»

Την πίστη του στις δυνατότητες της νέας γενιάς να προοδεύσει και να διαμορφώσει μια καλύτερη ελληνική κοινωνία εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε χθες με πρωτοετείς φοιτητές, μαζί με την τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στο κέντρο της Αθήνας.

Μιλώντας για το δημόσιο πανεπιστήμιο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατεύθυνση στην οποία βαδίζει, αναφέροντας: «Το πανεπιστήμιο χάνει -μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις- αρκετούς βαθμούς αυτονομίας. Δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτά που θέλει. Ελέγχεται πολύ αυστηρά από το υπουργείο Παιδείας. Και δεν έχει τη διασύνδεση με την πραγματική οικονομία, με την αγορά».

«Πρέπει», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «να συνδέσουμε την αγορά με τα πανεπιστήμια. Να ανοίξουμε τα ιδρύματα, ώστε να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη διαμόρφωση των προγραμμάτων τους. Και να σας δώσουμε τη δυνατότητα να κάνετε πρακτική, ενώ μέσα από την έρευνα στόχος είναι να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία start-ups».

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση του πανεπιστημίου, ενώ ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιτρέψει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, με αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης και έλεγχο.
Αναφερόμενος στο άσυλο, υπογράμμισε ότι «δεν αποτελεί ασυλία η προστασία παράνομης δραστηριότητας», ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για το συγκεκριμένο ζήτημα, με την κατάργηση δηλαδή του πανεπιστημιακού ασύλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα