Και νέοι εκβιασμοί από τους τροϊκανούς για τα «μάτια» του Γεωργίου

Δεν έχει τέλος η αγωνία των δανειστών για τον εκλεκτό τους τέως πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) Ανδρέα Γεωργίου.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση των τεχνοκρατών της ευρωζώνης (Euro Working Group) φάνηκε για πολλοστή φορά ο εκνευρισμός αρκετών Ευρωπαίων αξιωματούχων για τις δικαστικές διώξεις σε βάρος του κ. Γεωργίου και τονίστηκε εκ νέου προς την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να μπει τέλος στις περιπέτειές του, μολονότι αναγνωρίστηκε ότι το θέμα βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ ότι εξακολουθεί να υπάρχει δυσαρέσκεια από την πλευρά των Ευρωπαίων για το θέμα του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ενώ κάλυψη ζητήθηκε και για τους τεχνοκράτες του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Κατά τα λοιπά, στο προχθεσινό Euro Working Group κατέστη σαφές ότι η υποδόση των 800.000.000 ευρώ δεν πρόκειται να εκταμιευθεί πριν από τον Οκτώβριο, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει πετύχει τους στόχους στο μέτωπο της μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες. Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν, πάντως, ότι θα σταλούν επιπλέον στοιχεία μετά το τέλος Σεπτεμβρίου στους δανειστές και ότι θα αποδεσμευτεί η υποδόση πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου, που έχει τεθεί.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίστηκαν χθες ότι δεν συζητήθηκε στο Euro Working Group το εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά παραδέχθηκαν ότι αποτελεί αντικείμενο διαβουλεύσεων με τους πιστωτές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα