«Πανηγυρίζουν» για την απόφαση του Κυριάκου

Θετικά σχόλια των «γαλάζιων» στελεχών για την «κόκκινη» κάρτα στον γιο του Τραγάκη

Ρεπορτάζ
Φίλιππος Πανταζής

Θετικά εξέλαβε η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών της Ν.Δ. την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να… κόψει από τις «γαλάζιες» λίστες τον γιο του Γιάννη Τραγάκη, Παναγιώτη. Η βιασύνη του βουλευτή Β’ Πειραιά να… διορίσει τον διάδοχό του εκ των προτέρων και χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση από τα κομματικά όργανα ανάγκασε τον πρόεδρο του κόμματος να δείξει «κόκκινη κάρτα» στον Τραγάκη τον νεότερο, με τους βουλευτές της Ν.Δ. να υπερασπίζονται αυτή την απόφαση. Από την πλευρά του, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, Παναγιώτης Τραγάκης, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, φέρεται να είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «έκανε αυτό που έπρεπε», διαχωρίζοντας τη θέση του από αυτή του πατέρα του.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά – τα ψηφοδέλτια καταρτίζονται με συγκεκριμένο τρόπο, υπάρχουν και θέματα δεοντολογίας» ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν είναι τόσο το θέμα της οικογενειοκρατίας. Ετέθη το ζήτημα ότι δεν μπορεί να χρίζονται υποψήφιοι χωρίς να έχει προηγηθεί η διαδικασία στο κόμμα» ανέφερε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας ότι «το κυρίαρχο είναι η κρίση του κόσμου. Αυτός αποφασίζει εάν θα ψηφίσει τον γιο, την κόρη ή την ανιψιά». Αντίστοιχη είναι και η άποψη της τομεάρχη Πολιτισμού Ολγας Κεφαλογιάννη: «Στη Ν.Δ. έχουμε διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό και πρέπει να τηρούνται».

Την ίδια ώρα, σε ρυθμούς ΔΕΘ συνεχίζει να κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε χθες με προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών-μελών της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, καθώς και με μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (ΟΚΕ).
Στην πρώτη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε θέμα ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς, μέσω της χορήγησης νέων δανείων σε επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη τόνωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Στη συνάντηση με την ΟΚΕ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι εν όψει της ΔΕΘ δεν προτίθεται να επαναλάβει «τα σφάλματα του παρελθόντος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα