Εσβησαν «μιας πεντάρας νιάτα»

Η θρυλική Μπέμπα Μπλανς, μούσα του Ζαμπέτα, «έφυγε» στο νοσοκομείο έπειτα από πολύχρονη μάχη για τη ζωή της

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Η πιο γοητευτική και μοιραία «μπέμπα» του ελληνικού τραγουδιού, η θρυλική Μπέμπα Μπλανς, δεν είναι πια μαζί μας. Το «αστέρι» της πίστας, η Ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό, όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν οι φανατικοί θαυμαστές της, άφησε προχθές το μεσημέρι την τελευταία πνοή της στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Ελένη», έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η 73χρονη ερμηνεύτρια και μούσα του Γιώργου Ζαμπέτα, για την οποία είχε γράψει σπουδαία κομμάτια, όπως «Το καράβι», είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή της, το 2009, ότι εμφάνισε καρκίνο του παχέος εντέρου, τον οποίο κατάφερε να ξεπεράσει. «Με έσωσαν ο Θεός και η Παναγιά, στην οποία πίστευα πάντα και πήγαινα κρυφά να προσκυνήσω στη χάρη της στην Τήνο, ντυμένη στα μαύρα. Ποτέ δεν έκρυψα ότι αντιμετώπιζα σοβαρό πρόβλημα υγείας με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, που μου παρουσιάστηκε και χρειάστηκε να εγχειρηθώ και να κάνω χημειοθεραπείες» είχε πει η ίδια.


Τον περασμένο Νοέμβριο είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο με βαριά αναιμία, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο καρκίνος επέστρεψε για δεύτερη φορά. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 10.45, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ζωγράφου.
Η Αγγελική Μούτσου, όπως ήταν το πραγματικό όνομά της, γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1944. Με τη βελουδένια φωνή της -ο Ζαμπέτας συνήθιζε να την αποκαλεί «Μπεμπέκα-βελούδο», η αξέχαστη τραγουδίστρια έκανε το ντεμπούτο της στην πίστα σε πολύ νεαρή ηλικία και γρήγορα έγινε γνωστή ερμηνεύοντας επιτυχίες, όπως «Αγόρι μου», «Με μιας πεντάρας νιάτα», «Μόνη σε διπλό κρεβάτι», «Εμαθα τι είναι ο κόσμος», «Καλώς όρισες, βρε Γιώργη», καθώς και πολλά ακόμη κομμάτια.

Είχε συνεργαστεί με τη Μαρινέλλα, τον Στράτο Διονυσίου, την Τζένη Βάνου, τον Γιάννη Πουλόπουλο, τη Ζωζώ Σαπουντζάκη, αλλά και τους συνθέτες Γιώργο Μητσάκη, Γιάννη Σπανό, Γιάννη Καραμπεσίνη και, φυσικά, τον αγαπημένο της Γιώργο Ζαμπέτα. Χάρη στην εντυπωσιακή της εξωτερική εμφάνιση αλλά και στις τολμηρές εμφανίσεις της στην πίστα απέκτησε το προσωνύμιο η Ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό. Δεν ήταν τυχαίο, άλλωστε, ότι το ανδρικό φύλο πάντοτε την πολιορκούσε στενά, ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι οι οποίοι επιδίδονταν σε ακραίες δηλώσεις θαυμασμού προκειμένου να τραβήξουν το ενδιαφέρον της ή έστω ένα βλέμμα της. Μάλιστα, ανάμεσα σε εκείνους που είχαν υποκύψει στη σαγήνη της ήταν και ο θρυλικός «Κότζακ» (Τέλι Σαβάλας), τον οποίο είχε γνωρίσει στη Νέα Υόρκη, σε ένα από τα μαγαζιά που τραγουδούσε πριν από αρκετές δεκαετίες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα