Σπουδαία κίνηση με συμβολισμό από τον Κυριάκο

Από τον
Αντώνη Τριανταφύλλου

Πρώτο κουδούνι και αγιασμός σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά τα σχολεία ανοίγουν με χιλιάδες κενά, ευτυχώς όμως οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών είναι λιγότερες από προηγούμενες χρονιές και όλοι οι μαθητές θα καθίσουν στα θρανία έχοντας τυπωμένα βιβλία και όχι φωτοτυπίες.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για τον καθορισμό των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ηδη έχουν γίνει 7.267 προσλήψεις αναπληρωτών στη γενική αγωγή και άλλες 8.104 στην ειδική. Τώρα θα πρέπει να συγκεντρωθούν τα στοιχεία για τις αναρρωτικές και τις άδειες επαπειλούμενων κυήσεων, προκειμένου να καθοριστεί ο τελικός αριθμός των κενών σε εκπαιδευτικούς.

Το υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται αισιόδοξο, με πηγές του να υποστηρίζουν ότι η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις -κατ’ αναλογία των συνθηκών με αδυναμία μόνιμων προσλήψεων και μειωμένης χρηματοδότησης- και τα όποια κενά διαπιστωθούν θα καλυφθούν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ενδιαφέρον θα είναι να διαπιστωθεί εάν οι 6.313 αναπληρωτές δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα αρκέσουν για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες επέκτασης του θεσμού του ολοήμερου σχολείου ακόμη και στα 834 ολιγοθέσια σχολεία, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές. Οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ υποστηρίζουν ότι τα κενά είναι 4.500 με 5.000. Το ζήτημα των κενών στα σχολεία θα συζητήσουν ο Κώστας Γαβρόγλου και το προεδρείο της ΟΛΜΕ στη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη. «Η Πολιτεία έχει πλήρη επίγνωση ότι χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα, αλλά έχουν ήδη ολοκληρωθεί σημαντικά βήματα και είμαστε σε φάση υλοποίησης και άλλων σχεδίων. Η ενίσχυση της Παιδείας είναι προτεραιότητα» αναφέρει στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά ο υπουργός Παιδείας.

Ο Κώστας Γαβρόγλου επέλεξε να ταξιδέψει στην κοντινή Αίγινα για τον αγιασμό και το πρώτο κουδούνι του σχολικού έτους, ευρισκόμενος δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα τελέσει τον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων.

Στο δημοτικό του Μάριου ο Κυριάκος

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς μια περιοχή που μαστίζεται από οικονομική ανέχεια, υψηλή εγκληματικότητα και μεγάλη σχολική διαρροή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα παρακολουθήσει τον αγιασμό στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, εκεί όπου ο 10χρονος Μάριος έπεσε νεκρός τον Ιούνιο από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα