Στον θρόνο του

Συγκινητική ομιλία μπροστά στους θρύλους του ΝΒΑ. Ο αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ Ν. Γκάλης πλέον είναι μέλος του Hall Οf Fame

Το μυαλό γέμισε αναμνήσεις. Συναισθήματα. Τούτη τη φορά ο Νίκος Γκάλης δεν κρατούσε μπάλα στα χέρια. Την… ερωμένη του για τόσο πολλά χρόνια, η οποία υπάκουε σε κάθε διαταγή του. Φρόντισε με τα λόγια του να θυμίσει ποιος είναι. Τι έχει πετύχει. Και ποια είναι η κληρονομιά που θα αφήσει πίσω του.
Ο «γκάνγκστερ» είναι και επίσημα μέλος του Hall Οf Fame. Μέλος της εκλεκτής κάστας, η οποία αποτελείται μόνο από θρύλους του μπάσκετμπολ.

Ο καθιερωμένος λόγος κάθε εισαχθέντα στο Hall Οf Fame διαθέτει μια μικρή ιστορία. Εκείνη που διάλεξε ο Νίκος Γκάλης, πέρα από διδακτική, ήταν και το καλύτερο παράδειγμα της επιρροής που είχε στην ελληνική κοινωνία.
«Μια μέρα περπατούσα στην πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη, και με σταμάτησε μία κυρία. Νόμιζα ότι ήθελε μια αναμνηστική φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, όπως γινόταν συνήθως. Με φώναξε, με αγκάλιασε. “Νίκο, Νίκο” (έτσι με φωνάζουν στην Ελλάδα), και μου είπε: “Θέλω να σ’ ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γιατί έσωσες τον γιο μου, του έκανες το μεγαλύτερο δώρο”.

Μετά μου εξήγησε ότι ο γιος της ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά αλλά το ξεπέρασε, βρήκε το νόημα της ζωής κι έγινε αθλητής μπάσκετ» ήταν τα λόγια του «Νικ».
Ο θρυλικός Μπομπ ΜακΑντού, ο άνθρωπος που επιλέχθηκε να τον εισαγάγει στο Hall Of Fame παρακολούθησε την ομιλία του και λίγο αργότερα υποδέχτηκε τον Γκάλη στην τεράστια αγκαλιά του.

Ο Γκάλης τόνισε στα λόγια του πως ποτέ δεν μετάνιωσε που επέλεξε την Ελλάδα αντί του ΝΒΑ, μια χώρα την οποία ερωτεύτηκε, όπως εξήγησε, όπου ύστερα από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987 «Σε κάθε αυλή σπιτιού, σε κάθε αυλή σχολείου, τοποθετήθηκε μια μπασκέτα. Και είμαι σίγουρος πως ο δόκτωρ Νέισμιθ θα είναι περήφανος γι’ αυτό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα