Επεσε στα Πηγάδια!

Από τον
Χάρη Δάντση

Δύο βαθμούς στα Πηγάδια, πριν από την κρίσιμη ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πέταξε απέναντι στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», παρότι ξεκίνησαν ιδανικά και προηγήθηκαν με κεφαλιά του Ενγκελς στο 12ο λεπτό, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις υπόλοιπες ευκαιρίες που δημιούργησαν και να «κλειδώσουν» το τρίποντο και το πλήρωσαν, αφού έμειναν στο 1-1 με τους μαχητικούς ακρίτες στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Πολλά τα παράπονα των «ερυθρολεύκων» από τη διαιτησία του Καλογερόπουλου, ο οποίος δεν καταλόγισε (λανθασμένα) πέναλτι στο 10′ για χέρι του Λισγάρα, που έπρεπε να αποβληθεί. Αντ’ αυτού, ο έμπειρος αμυντικός της Ξάνθης ισοφάρισε -πιάνοντας στον ύπνο την πειραιώτικη άμυνα- με κεφαλιά στο 43′. Στο φινάλε ακυρώθηκε γκολ του Εμενίκε για χέρι.

Πάντως, μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Μπέσνικ Χάσι στάθηκε στις αρκετές χαμένες ευκαιρίες (κυρίως από τον Τζούρτζεβιτς) του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και στην ενέργεια που ξόδεψε η ομάδα του στο δεύτερο μέρος (όταν η Ξάνθη αμυνόταν μαζικά) για να φτάσει στη νίκη. «Εγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Απορώ πώς χάσαμε τόσες ευκαιρίες. Επρεπε να είναι το ματς 0-4 στο ημίχρονο. Επρεπε να κερδίσουμε με αυτό το σκορ, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας και χάσαμε δύο πολύτιμους βαθμούς. Μετά την ισοφάριση της Ξάνθης, ξοδέψαμε πολλή ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο πριν από το σημαντικό ματς της Τρίτης με τη Σπόρτινγκ» δήλωσε ο τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου, ο οποίος είδε για ακόμη μία φορά να μη λειτουργεί η συνύπαρξη Μάριν – Φορτούνη στην εντεκάδα. Ελπιδοφόρο ήταν το ντεμπούτο του Ενγκελς, ενώ δείχνει να χρειάζεται λίγο χρόνο ο Τζούρτζεβιτς για να… βρεθεί με τους συμπαίκτες του.

Ο κόουτς της ακριτικής ομάδας Μίλαν Ράσταβατς θεωρεί, ωστόσο, το αποτέλεσμα «δίκαιο. Το να κερδίζεις πόντο ή πόντους από μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι κάτι πολύ σημαντικό».

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (72’ Μεχία), Λουσέρο, Κίκε (59’ Ρότσε), Φλίσκας, Γέντρισεκ (81’ Τριάδης), Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο, Καμαρά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ενγκελς, Κούτρης, Οτζίτζα, Ζιλέ, Φορτούνης (76’ Ανδρούτσος), Μάριν (65’ Καρσελά), Σεμπά, Τζούρτζεβιτς (60’ Εμενίκε).

O ΜVP ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΖΙΒΚΟ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ: Αν και είδε την εστία του να παραβιάζεται νωρίς, στη συνέχεια ο Σέρβος τερματοφύλακας της Ξάνθης ήταν εξαιρετικός, «μπλοκάροντας» τους πρωταθλητές Ελλάδος σε αρκετές περιπτώσεις. Οπως στο 16′ και το 23′ τον Τζούρτζεβιτς, αλλά και τον Σεμπά (έδωσε την ασίστ με εκτέλεση κόρνερ στο γκολ του Ενγκελς) στο 55′ και το 90+3′.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα