Προκαλεί πάλι τους Ελληνες ο Αλβανός Ράμα

Εντι Ράμα: «Μόνο με την Ελλάδα έχουμε πρόβλημα» • Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας παραποιεί την αλήθεια στις δηλώσεις για τη νέα κυβέρνησή του Aμετανόητος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα (φωτό) προσπάθησε να κάνει το… άσπρο μαύρο παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησής του. Ούτε λίγο ούτε πολύ παραποιώντας την αλήθεια, ισχυρίστηκε ότι η μοναδική χώρα με την οποία έχει πρόβλημα είναι η Ελλάδα, αποκρύπτοντας βέβαια τις τεταμένες κατά διαστήματα σχέσεις του τόσο με τη FYROM όσο και με τη Σερβία. 

Μάλιστα, όπως σχολίαζαν έγκριτοι ελληνικοί διπλωματικοί κύκλοι, ο Ράμα δεν δίστασε να υιοθετήσει και τη ρητορική της Αγκυρας μιλώντας για «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες», κάτι βέβαια που δεν ισχύει ούτε για την Τουρκία, ενώ για τα λίγα θετικά που είπε τόνισαν ότι «θα δοκιμαστεί στην πράξη εάν τα εννοεί». Ο Ράμα στην τοποθέτησή του έκανε… πλάτες στους Τσάμηδες λέγοντας: «Η Αλβανία όμως, ανεξάρτητα από τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχει, δεν θα κλείσει ποτέ ούτε τα μάτια ούτε το στόμα, προς υπεράσπιση των δικών της δικαιωμάτων και της δικής της αλήθειας».

Ο Ράμα όχι μόνο δεν καταδίκασε το πογκρόμ εις βάρος της ελληνικής μειονότητας, αλλά ισχυρίστηκε: «Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο όραμά μας για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες. Θα δώσουμε λύση στα προβλήματα που κληρονομήσαμε με τη μόνη γειτονική χώρα με την οποία έχουμε τέτοια προβλήματα. Το μήνυμά μου είναι απλό και ξεκάθαρο: Επιθυμούμε αμοιβαία φιλία, αμοιβαίο σεβασμό και στρατηγική συνεργασία. Για μας ο κάθε Ελληνας που ζει στην Αλβανία είναι μέλος με ισότιμα δικαιώματα και ελευθερίες της κοινωνίας μας, η ελληνική μειονότητα είναι γέφυρα που συνδέει τις δύο χώρες, γέφυρα για την οποία η φροντίδα της κυβέρνησης και του αλβανικού κράτους μόνο θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας θα φέρει τις επιθυμητές για τις δύο πλευρές λύσεις. Με πραγματικό διάλογο, οι σχέσεις ανάμεσά μας θα ανέλθουν σε ένα νέο επίπεδο φιλίας, σεβασμού και συνεργασίας».

Οι δηλώσεις Ράμα ήρθαν λίγα 24ωρα μετά το καμπανάκι του Πρ. Παυλόπουλου ότι με τη στάση τους τα Τίρανα, η Αγκυρα και τα Σκόπια υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική τους, ενώ ο υπ. Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς έχει ξεκαθαρίσει ότι «πρέπει να υπάρχει έμπρακτος σεβασμός στην ελληνική μειονότητα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα