Φυλλάδια της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση μαθητών

Στα σχολεία όλης της Αθήνας βρέθηκαν χθες αστυνομικοί για να ενημερώσουν γονείς και μαθητές για την κυκλοφοριακή αγωγή, ενώ μοίρασαν και πρόστιμα σε σχολικά λεωφορεία που δεν τηρούσαν τους κανόνες ασφαλείας.

Ειδικότερα, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες κυρίως για τις μετακινήσεις από και προς τα σχολεία. Μεταξύ άλλων, καλούν τους μαθητές να περπατούν στο πεζοδρόμιο, να διασχίζουν τον δρόμο από τις διαβάσεις πεζών και τα φανάρια και να σέβονται τις υποδείξεις των τροχονόμων. Οσα παιδιά μετακινούνται με ποδήλατο θα πρέπει να οδηγούν προσεκτικά και να φορούν προστατευτικό κράνος.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η εφαρμογή μέτρων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.

Επιπλέον, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε συνολικά 343 σχολικά οχήματα και βεβαίωσαν 20 παραβάσεις (επτά για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, τρεις σχετικές με τον ταχογράφο και τρεις ακόμα για φθαρμένα ελαστικά, δύο για έλλειψη πυροσβεστήρα και πέντε για λοιπές παραβάσεις).