Επιμένει για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Κυριάκος

Τη θέση του ότι «η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αναδειχτεί σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» και η έδρα Ελληνικών Σπουδών «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» του πανεπιστημίου Στάνφορντ. Τόνισε, δε, ότι πρέπει «να προχωρήσουμε σε κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση, μέσα από μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση, που θα επιτρέψει τη λειτουργία μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων», ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, παρουσία βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ., του Γιάννη Στουρνάρα και άλλων πολλών, για την εκδήλωση εις μνήμην του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ταύτισε το όνομά του με μια πανεπιστημιακή έδρα σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο για τη μελέτη της ελληνικής Ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού. Ανέφερε, δε, ότι η έδρα «δεν θα είχε ιδρυθεί χωρίς τη στήριξη της οικογένειας του κ. Αγγελου Τσακόπουλου, ενός σπουδαίου Ελληνα της διασποράς».Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στις τρεις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η δημοκρατία: «Είναι η διπλή πρόκληση της παγκοσμιοποίησης και της τεχνολογικής προόδου, που κάνει ολοένα και περισσότερους πολίτες να δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα. Είναι ο κίνδυνος της περιθωριοποίησης των τμημάτων του πληθυσμού, που ενδέχεται να αναζητήσουν καταφύγιο στον εξτρεμισμό. Είναι η συγκέντρωση ισχύος, οικονομικής, μιντιακής ή άλλης, που μπορεί να απειλήσει δημοκρατικές κυβερνήσεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα