Σάλος για ΔΑΠ – ΠΑΣΠ που κάλυπταν αντιγραφές!

Πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί το απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα, όπου 106 φοιτητές πιάστηκαν στα πράσα να έχουν παραδώσει την ίδια εργασία! Φέρνει όμως στην επιφάνεια και μια άγνωστη στο ευρύ κοινό πτυχή της φοιτητικής ζωής. Την ύπαρξη της μεγάλης «παραβιομηχανίας» συγγραφής πτυχιακών εργασιών.

Η πολύκροτη υπόθεση αφορά 106 φοιτητές που κατέθεσαν την ίδια εργασία στο μάθημα Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η αντιγραφή έγινε αντιληπτή και αποφασίστηκε η τιμωρία των αντιγραφέων, όπως ορίζει ο νόμος (έχουν κινηθεί εναντίον τους πειθαρχικές διαδικασίες).

Οι νεολαίες

Το παράρτημα της ΔΑΠ στην Πάτρα υποστήριξε τους 106 φοιτητές. Στον αντίποδα, η πολιτική ηγεσία της Ν.Δ. και διοικήσεις των ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ – ΝΔΦΚ διαχώρισαν πλήρως τη θέση τους από τις κινήσεις της τοπικής οργάνωσης της φοιτητικής παράταξης της Ν.Δ. Η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφότου ξέσπασε ο σάλος, τάχθηκε εμμέσως υπέρ των πειθαρχικών διαδικασιών για τους αντιγραφείς.

Αιχμηρή ήταν η αντίδραση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι η ζέση της τοπικής ΔΑΠ να υπερασπίσει τους αντιγραφείς αποδεικνύει ότι σκοπό έχουν «να διατηρήσουν τις πελατειακές τους σχέσεις και να ενισχύσουν την εκλογική τους δύναμη».

Ο υπουργός Παιδείας σε δήλωσή του στηλίτευσε την προστασία των παρανομούντων φοιτητών από τις τοπικές ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, τονίζοντας ότι «το περιστατικό εγείρει ένα σοβαρότατο θέμα ηθικής και ακαδημαϊκής τάξεως», ενώ διαβεβαίωσε ότι το περιστατικό δεν πρέπει να μειώσει την εκπαιδευτική αξία της εκπόνησης πανεπιστημιακών εργασιών.

Φάμπρικα

Πίσω από την εκπόνηση πανεπιστημιακών εργασιών έχει στηθεί ένα τεράστιο δίκτυο παραοικονομίας, μια «φάμπρικα» που συγγράφει μαζικά εργασίες για ενδιαφερόμενους φοιτητές. Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει δεκάδες ιστοσελίδες που διαφημίζουν μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, από τη δακτυλογράφηση μιας εργασίας έως την πλήρη συγγραφή της, με εύρεση βιβλιογραφίας, σχεδιασμό βασικής δομής κεφαλαίων, έλεγχο λογοκλοπής και τελική συγγραφή. Βεβαίως τιμοκατάλογοι δεν δίνονται, αλλά υπάρχουν τηλέφωνα και e-mails, μέσω των οποίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν σχετικές προσφορές.

Αντ. Τριανταφύλλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα