Στον αέρα οι κάλπες στο ΠΑΣΟΚ! Σφάζονται Φώφη και Θεοδωράκης

Αρχισαν πολύ νωρίς οι κόντρες για τις εκλογές στο νέο ΠΑΣΟΚ • «Οπαδός» Θεοδωράκη ο Μπουτάρης • Και νέοι κομπασμοί Βενιζέλου για το PSI Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, άρχισε το ξεκατίνιασμα στην Κεντροαριστερά για την ηλεκτρονική ψηφοφορία και τον… Μαραθώνιο. Εδώ ο κόσμος καίγεται και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη «σκοτώνονται» η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον τρόπο διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. 

Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που απηύθυνε η επιτροπή Αλιβιζάτου, ανταποκρίθηκε μόνο η Vodafone, η οποία έχει την τεχνογνωσία από τις εκλογές της Ν.Δ.

Οι εκπρόσωποι της κυρίας Γεννηματά επιμένουν να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία των ψηφοφόρων, για να παραλάβουν τον κλειδάριθμο με τον οποίο θα ψηφίσουν. Από την άλλη πλευρά, ο Στ. Θεοδωράκης και το Ποτάμι διαφωνούν με τη συγκεκριμένη διαδικασία. H κόντρα Θεοδωράκη και Γεννηματά για την ηλεκτρονική ψήφο έχει ενεργοποιήσει την επιτροπή Αλιβιζάτου, η οποία θα συνεδριάσει για το θέμα αύριο.

Για την ημέρα

Εκτός της ηλεκτρονικής ψήφου, στη ΔΗ.ΣΥ. ασχολούνται και με την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, αφού ο… απίθανος Στ. Θεοδωράκης ζήτησε -μέσω social media- μετάθεση της δεύτερης Κυριακής, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Νοεμβρίου, λόγω… Μαραθωνίου. Δηλαδή όλοι οι ψηφοφόροι της ΔΗ.ΣΥ. θα τρέχουν στον Μαραθώνιο στις 12 Νοεμβρίου; Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι δεν θα επηρεαστούν οι εκλογές στο σύνολο της επικράτειας λόγω του Μαραθωνίου!

Οι δηλώσεις Καμίνη, όμως, μεταφέρουν σε άλλο επίπεδο την υπόθεση «εκλογή αρχηγού της Κεντροαριστεράς».

Ο αποτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος αρχηγός της ΔΗ.ΣΥ. σε δηλώσεις του βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ πανικόβλητο από τις εκλογές της Κεντροαριστεράς γιατί -όπως ισχυρίζεται- φοβάται ότι «η μεγάλη παράταξη από τη στιγμή που θα προκύψει θα ανατρέψει όλο το πολιτικό σύστημα»…

—-

«Οπαδός» Θεοδωράκη ο Μπουτάρης

Τα βραχιολάκια που φορούν στους καρπούς των χεριών τους μέτρησαν χτες ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος στο κόμμα της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, που συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Απάντηση στο ποιος φορά τα πιο πολλά δεν δόθηκε, όμως ο κ. Θεοδωράκης, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην πόλη λόγω της 82ης ΔΕΘ, απέδωσε ούτε λίγο ούτε πολύ την υποψηφιότητά του στο κόμμα της Kεντροαριστεράς στον κ. Μπουτάρη, τον οποίο χαρακτήρισε σύμμαχό του.

«Είναι σύμμαχός μας και από τους ανθρώπους που μ’ έσπρωξαν σ’ αυτή την υποψηφιότητα» είπε ο κ. Θεοδωράκης. Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης είπε για τον Σταύρο Θεοδωράκη πως «είναι ευχαρίστησή μου το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που δεν είχε σχέση με την πολιτική εμφανίστηκε, πάλεψε και τώρα διεκδικεί την αρχηγία του κεντρώου χώρου», προσθέτοντας πως «ο κ. Θεοδωράκης πιστεύει ότι οποιαδήποτε αναγέννηση του κράτους θα προκύψει από την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εάν γίνει αρχηγός του νέου κόμματος, θα δώσει έμφαση στην Αυτοδιοίκηση και του το εύχομαι».

Χτες το μεσημέρι ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Tύπου στην αίθουσα C του συνεδριακού κέντρου «Ν. Γερμανός».

Φ. Χαρίση

—-

Και νέοι κομπασμοί Βενιζέλου για το PSI

Σε άρθρο μόλις 4.000 λέξεων!

Με απύθμενο θράσος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει να υποστηρίζει το PSI, που έγινε επί των ημερών του στο υπουργείο Οικονομικών και οδήγησε σε κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία και σε διάλυση την οικονομία και τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Ολοκλήρωσε δε το έργο του με την επινόηση του χαρατσιού της ΔΕΗ, τον μετέπειτα ΕΝΦΙΑ επί συγκυβέρνησης με τον Α. Σαμαρά.

Αυτή τη φορά, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να υπεραμυνθεί της εθνοκτόνου πολιτικής του με ένα άρθρο 4.000 και πλέον λέξεων στο γαλλικό περιοδικό «Commentaire». Στο άρθρο του, ο κ. Βενιζέλος παραδέχεται ότι οι δανειστές μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο, αλλά για την εξέλιξη αυτή δεν ευθύνεται η κυβέρνηση Παπανδρέου, μέλος της οποίας ήταν και ο ίδιος, αλλά οι… προηγούμενες.

Για Γιώργο

Στον Γιώργο Παπανδρέου, όπως κάνει συνήθως, καταλογίζει ευθύνες για την απόπειρα δημοψηφίσματος το 2011 και καυχιέται ότι ο ίδιος το απέτρεψε, παίζοντας όμως το παιχνίδι των «κατοχικών» δυνάμεων.

«Η παρέμβαση στο ελληνικό χρέος το 2012 είναι η μεγαλύτερη χρηματοοικονομική επιχείρηση αυτού του είδους στην οικονομική Ιστορία. Μια παρέμβαση που έγινε με απόλυτη νομική ασφάλεια» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος και προσθέτει ότι το PSI έχει ως αποτέλεσμα το «ονομαστικό κούρεμα 126 δισ. ευρώ (περίπου 50% του τότε ελληνικού ΑΕΠ)». Αποφεύγει, όμως, να αναφερθεί στις συνέπειες, στο πόσο πλήρωσαν και θα πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι το καταστροφικό PSI, και επιχειρεί να φορτώσει τις ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα