Η συνταγή της μικροβιότητας

Επειδή είμεθα αντιδραστικοί: Διαβάζουμε τι χρειάζεται για να ζήσουμε λίγο και κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα – αρκεί να μπορούμε… Από τον 
Παναγιώτη Λιάκο

Ο Μανώλης Γλέζος, όπως έγραψε η «δημοκρατία», αποκάλυψε τα μυστικά της μακροβιότητάς του σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Μακροζωία, ένας ρεαλιστικός στόχος». Ο 95χρονος πολιτικός είπε ότι προσέχει τη διατροφή του, καταπίνει μια σκελίδα σκόρδο (αμάσητη) το πρωί, πίνει λεμονάδα, τρώει μέλι, έχει φρούτα στο πρόγευμά του, το γεύμα του είναι κανονικό και το δείπνο ένα γιαούρτι. Η στήλη προτείνει μια διαφορετική ανάγνωση της πραγματικότητας, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του αντιδραστικού μοντερνισμού και η οποία ιχνογραφεί την οδό που οδηγεί ταχέως στην τελευταία κατοικία (η οποία, περιέργως, ακόμα δεν επιβαρύνεται από ΕΝΦΙΑ).

Πρώτα απ’ όλα χολοσκάμε, σε βαθμό παράνοιας, με τα οικονομικά. Παρακολουθούμε διαρκώς το φέσι που βάζουμε εμείς στους άλλους να μεγαλώνει και νιώθουμε τύψεις γι’ αυτό και ταυτόχρονα καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα για το φέσι που μας φοράνε οι άλλοι. Ανά πάσα στιγμή αναλογιζόμαστε πόσο γκράντε είναι το ρεζιλίκι που μαθεύτηκε σ’ όλη τη γειτονιά ότι χρωστάμε σ’ όσους μιλούν ελληνικά και επαναφέρουμε στον νου μας, κατά προτίμηση ανά δίλεπτο, τη σκέψη πως εκείνοι που μας χρωστούν και δεν σηκώνουν το τηλέφωνο είτε κρύβονται και δεν σκοπεύουν να πληρώσουν γρόσι είτε έχουν αποδημήσει σε ξένη χώρα ή χρησιμοποίησαν το τελευταίο κέρμα τους για να πληρώσουν τον πορθμέα του Αδη (Χάρων το καλλιτεχνικό του).

Απαραίτητο συστατικό της συνταγής είναι να μην αφήνουμε ώρα να περάσει που να μην υπολογίσουμε πόσες ημέρες έχουν περάσει από την εκπνοή εμπρόθεσμης καταβολής της δόσης για τον φόρο εισοδήματος, τον ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ. Πολλές ώρες από τη ζωή μας μπορούν να κόψουν και οι σχετικές με την οικονομία ειδήσεις σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, διαδίκτυο, περιοδικά και λοιπά ΜΜΕ. Οσοι από εσάς το έχετε βάλει αμέτι μουχαμέτι να πλατσουρίσετε στα ύδατα του Αχέροντα μπορείτε να σύρετε τη βόλτα σας μέχρι την πλησιέστερη ΔΟΥ, να στηθείτε στην πρώτη ουρά που θα βρείτε και να περιμένετε να εξυπηρετηθείτε, διαπληκτιζόμενοι με τα υπόλοιπα θύματα του κράτους. Συνεχίζεται…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα