«Πάρτε τα σπίτια τους»

Εξωφρενική απαίτηση των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας για τα «κόκκινα» δάνεια

Ζητούν να μην «κουρεύονται» τα χρέη των πολιτών από τις τράπεζες, ούτε να γίνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις. Το μεγάλο κόλπο για να ανοίξουν τον δρόμο στους γύπες των fundsΗ Θέση μας: Οι αποτυχημένοι αλληλοσυγχαίρονται

Διαβάστε επίσης:

►Θράσος από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι τα έκαναν όλα… τέλεια

►Κανείς δεν έχει να πληρώσει! Κατέρρευσαν τα έσοδα του Αυγούστου

►Από του χρόνου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί! Ανέτοιμο το σύστημα

►Ασφυκτικές πιέσεις για νέα μέτρα από το ΔΝΤ!

►Εκλεψαν (!) τις ανθρώπινες πατημασιές στο Καστέλι!

►Ο Γαβρόγλου ακυρώνει τον Τσίπρα για το λύκειο

►Το πρώτο βραβείο πήρε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το βίντεο του ΕΟΤ

«Πάρτε τα σπίτια τους τώρα»!

Τρελή απαίτηση από τους δανειστές, που φρενάρουν τις τραπεζικές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

A πίθανες απαιτήσεις από την τρόικα στο θέμα της μείωσης των «κόκκινων» δανείων. Οι δανειστές πιέζουν τις ελληνικές τράπεζες να μην προχωρούν σε «κούρεμα» και διαγραφές δανείων, αλλά να υιοθετούν απευθείας πιο δραστικές λύσεις. Ποιες είναι αυτές οι λύσεις; Η εκκίνηση των πλειστηριασμών και η μαζική πώληση δανείων!

Δηλαδή οι θεσμοί απαιτούν να μην εξαντλούνται όλα τα περιθώρια εξεύρεσης «φιλικών» λύσεων με τους δανειολήπτες και να λαμβάνονται άμεσα σκληρότερα μέτρα. Οι θεσμοί ζητούν την επίσπευση των πλειστηριασμών, ενώ εμμέσως πλην σαφώς ανοίγουν τον δρόμο στα ξένα funds-γύπες, που καιροφυλακτούν για να αγοράσουν κοψοχρονιά χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ουσιαστικά, η τρόικα πιέζει τις τράπεζες να βγάλουν στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα που βαρύνονται με «κόκκινα» δάνεια και να… σκοτώσουν χιλιάδες δάνεια σε πολύ χαμηλές τιμές. Υποψήφιοι αγοραστές υπάρχουν και στην πλειονότητά τους είναι ξένα funds, με τις τιμές που προσφέρουν να είναι ιδιαίτερα χαμηλές και να κινούνται περίπου στα 5-7 ευρώ για κάθε 100 ευρώ. Οταν το δάνειο περάσει στο ξένο fund, εκπρόσωποί του (πιθανότατα κάποια δικηγορικά γραφεία) θα ξεκινήσουν επαφή με τους δανειολήπτες, με τους οποίους θα διαπραγματευτούν την αποπληρωμή του δανείου, προσδοκώντας φυσικά να αποκομίσουν κέρδος. Εκτιμάται ότι το fund θα ζητήσει από τον δανειολήπτη να δώσει 20-30 ευρώ για κάθε 100 ευρώ. Η αρχή εκτιμάται πως θα γίνει από τα καταναλωτικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ δεν φέρουν καμία εγγύηση.

Οι άγριες διαθέσεις των δανειστών φάνηκαν στα πρώτα ραντεβού των τεχνικών κλιμακίων, που βρίσκονται στην Αθήνα, με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών. Οι τελευταίες προσήλθαν για να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των θεσμών για την πορεία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τους τρόπους επίτευξης των στόχων.

Τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων απαίτησαν να σταματήσουν οι ελληνικές τράπεζες τις διαγραφές και να εφαρμόσουν με ένταση τους υπόλοιπους τρόπους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δηλαδή τη διενέργεια πλειστηριασμών και την αύξηση των πωλήσεων δανείων. Απαιτήσεις που εκφράστηκαν και στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα οι Ελληνες τραπεζίτες με τη διοίκηση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού των τραπεζών της ευρωζώνης στη Φρανκφούρτη.

Η διοίκηση του SSM διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την πολιτική της διαγραφής δανείων και να ενεργοποιήσουν τις λύσεις των πλειστηριασμών και των πωλήσεων δανείων. Σημειώνεται ότι οι τράπεζες φιλοδοξούν να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους από τα 103 δισ. ευρώ που είναι σήμερα σε 66,7 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2019. Το μεγαλύτερο ποσοστό της μείωσης θα επιτευχθεί κατά τα δύο τελευταία έτη, το 2018 και το 2019.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα