Εντάσεις και υπεκφυγές!

Εξεταστική για Υγεία: Απειλές για αγωγές από Σαλμά, που δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης

Με αρκετές εντάσεις και με εμφανή την πρόθεση του Μάριου Σαλμά να αποφύγει να μπει στην ουσία του θέματος της υπερκοστολόγησης των αρθροσκοπήσεων συνεχίστηκε χθες η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κλήθηκε από τα μέλη της Εξεταστικής, καθώς τον Δεκέμβριο του 2014, έπειτα από απόφαση του τότε υπουργού Μάκη Βορίδη να κοστολογείται η αρθροσκόπηση 1.500 ευρώ, το διαγνωστικό κέντρο που συστεγάζεται με το γραφείο του Μάριου Σαλμά και ανήκει στον ξάδελφό του και τη σύζυγό του εξέδωσε 550 παραπεμπτικά που αφορούσαν τη συγκεκριμένη ιατρική εξέταση.

Πάντως, ενώ αρχικά ο κ. Σαλμάς, ερωτηθείς για το πώς το γραφείο του βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση με το διαγνωστικό κέντρο, απάντησε πως «συστεγάζονται» και πως οι μέτοχοι είναι συγγενείς, και συγκεκριμένα η γυναίκα του και ο σύζυγος της πρώτης ξαδέλφης του. Ομως λίγο αργότερα χρησιμοποίησε τον πληθυντικό, λέγοντας «το διαγνωστικό μας κέντρο», προκαλώντας τα σχόλια των μελών της Εξεταστικής.

Αλλά και νωρίτερα η προειδοποίηση που απηύθυνε ο Μάριος Σαλμάς προς τα μέλη της Επιτροπής πως, αν δεχτεί ερωτήσεις που τον θίγουν ή ακουστούν αξιολογικές κρίσεις που τον μειώνουν, θα καταθέσει αγωγές, εκλήφθηκε από τα μέλη της ως ευθεία απειλή. «Να καταθέσετε όσες αγωγές θέλετε» τόνισε ο κυβερνητικός βουλευτής Σπύρος Λάππας, με τον κ. Μπαλωμενάκη να παρεμβαίνει πυροσβεστικά.

Ο κ. Σαλμάς υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ζημία του Δημοσίου και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη και πως συνέβαλε στην αποκάλυψη του σκανδάλου της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα