Στα σκαριά περιβαλλοντικά έργα μέσω του νέου ΕΣΠΑ

Τη δημιουργία δικτύου υποστήριξης των δήμων της χώρας και των εποπτευόμενων φορέων τους, προκειμένου να ανταποκρίνονται έγκαιρα και αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των προσκλήσεων του νέου ΕΣΠΑ για την υλοποίηση περιβαλλοντικών έργων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

Η λειτουργία του δικτύου θα χρηματοδοτηθεί με 2.000.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 του νέου ΕΣΠΑ.

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) θα αναλάβει τον συντονισμό, την παρακολούθηση και αξιολόγηση της λειτουργίας του δικτύου. Το δίκτυο θα λειτουργήσει στο σύνολο της χώρας και θα αποτελείται από εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες με εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιφερειακής ανάπτυξης και ευρωπαϊκών προγραμμάτων – χρηματοδοτήσεων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στις 12 Περιφέρειες (εκτός Αττικής) και στην Κεντρική Ομάδα Υποστήριξης, η οποία θα συνδράμει παράλληλα και τους δήμους της Αττικής.

Επιπλέον προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, η οποία θα λειτουργήσει ως Help desk προς τους 325 ΟΤΑ Α’ βαθμού και τους εποπτευόμενους φορείς τους.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης ενέκρινε τη χρηματοδότηση οκτώ νέων έργων και μελετών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ύψους 11.600.000 ευρώ, από εθνικούς πόρους.

Τα έργα και οι μελέτες αφορούν υποδομές όπως η επισκευή και ο εξοπλισμός κτιρίων της περιφέρειας, η συντήρηση του οδικού δικτύου αλλά και παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα (αναδασμοί, αγροτικός εξηλεκτρισμός κ.λπ.).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα