Και η Αντίπαρος στη λίστα με τις καλύτερες κινηματογραφικές τοποθεσίες στην Ευρώπη

Θα είναι η Αντίπαρος, όπως προβλήθηκε μέσα από τη βραβευμένη ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου «Suntan», η καλύτερη κινηματογραφική τοποθεσία που θα καταφέρει να αποσπάσει το βραβείο European Location Award;

Οπως ανακοινώθηκε χθες από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η χώρα μας έχει συμπεριληφθεί στις 11 της τελικής λίστας με τις καλύτερες ευρωπαϊκές τοποθεσίες. Η εν λόγω λίστα προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων σε δύο στάδια:

Πρώτον, το Film Commission κάθε χώρας, το οποίο είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Film Commissions, επέλεξε και πρότεινε ένα συγκεκριμένο μέρος όπου γυρίστηκε μία ταινία. Επειτα μια ομάδα ειδικών και κριτικών κινηματογράφου επέλεξε την τελική λίστα των υποψηφιοτήτων. Πόλεις, φρούρια, νησιά, ιστορικές και αρχαιολογικές τοποθεσίες αλλά και εντυπωσιακά οροπέδια κλέβουν τις εντυπώσεις στις υποψήφιες ταινίες.

Μάλιστα, όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τον νικητή ψηφίζοντας μέσα από την πλατφόρμα www.cineuropa.org. Η τελετή απονομής θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 7 Νοεμβρίου 2017, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα