Νέος γύρος τρόμου στο Λονδίνο από ανάφλεξη βόμβας στο μετρό

Είκοσι εννέα τραυματίες από τη φωτιά που προκάλεσε στο βαγόνι ο μηχανισμός, που ήταν σε σακούλα σούπερ μάρκετ

Από την
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Ο τρόμος και ο πανικός έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο Λονδίνο, όπου χθες το πρωί ανεφλέγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε βαγόνι του μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας. Από την ανάφλεξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 29 άνθρωποι, 18 από τους οποίους μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο, ενώ άλλοι 4 πήγαν εκεί μόνοι τους.

Η αυτοσχέδια ωρολογιακή βόμβα, που πήρε φωτιά στον σταθμό Parsons Green δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας σε ώρα αιχμής -08.20 το πρωί τοπική ώρα-, είχε τοποθετηθεί μέσα σε μια ισοθερμική σακούλα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών που βρίσκονταν μέσα στο βαγόνι, ακούστηκε ένας ήχος ανάφλεξης, το βαγόνι τυλίχτηκε στις φλόγες και η φωτιά άρχισε να εξαπλώνεται και σε άλλα βαγόνια.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά προκλήθηκε πανικός, καθώς οι επιβάτες προσπαθούσαν να βγουν όλοι από την ίδια πόρτα και στη συνέχεια πολλοί ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τον σταθμό.
Ο ρεπόρτερ του BBC Φρανκ Γκάρντνερ, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου, υποστήριξε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη. Αν είχε εκραγεί, τότε -πιθανότατα- θα είχαν σκοτωθεί ή τραυματιστεί βαριά όλοι οι επιβάτες!

Η αστυνομία της Βρετανίας χαρακτήρισε το συμβάν τρομοκρατικό. Ο αναπληρωτής διοικητής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μαρκ Ράουλι, ωστόσο, αρνήθηκε να απαντήσει αν οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις ή αν ο φερόμενος δράστης επέβαινε στο τρένο και πρόσθεσε ότι η μητροπολιτική αστυνομία συνεργάζεται με τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5. Λίγες ώρες αργότερα, χθες το απόγευμα, οι Αρχές ταυτοποίησαν έναν ύποπτο, τον οποίο εντόπισαν με τη βοήθεια των βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Επίθεση με μαχαίρι σε στρατιώτη στο Παρίσι

Λίγες ώρες πριν από τη βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, ένας στρατιώτης, ο οποίος περιπολούσε στον σταθμό του μετρό Châtelet, στο Παρίσι, στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα. Ο δράστης συνελήφθη και -ευτυχώς- κανένας δεν τραυματίστηκε.Το χθεσινό περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά από επιθέσεις που έχουν δεχτεί Γάλλοι στρατιώτες, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί σε σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας,  έπειτα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα ενόπλων ισλαμιστών, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα