Η βόλτα Κυριάκου στην πλατεία Αριστοτέλους

Η επαφή με τους πολίτες και η κόντρα με Γαβρόγλου μετά την «ατάκα» για ιδιωτικά πανεπιστήμια στη Β. Κορέα

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Πολιτική κόντρα για τα… μάτια του Κιμ Γιονγκ Ουν ξέσπασε χθες, κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ. Η φράση του προέδρου της Ν.Δ. από την Τεχνόπολη ότι «μέχρι και η Βόρειος Κορέα απέκτησε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο», δεν έμεινε αναπάντητη από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου: «Αφήνω ασχολίαστο τον θαυμασμό του κ. Μητσοτάκη για τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. περπάτησε χθες στην πλατεία Αριστοτέλους και την Τσιμισκή αιφνιδιάζοντας τους περαστικούς, αντάλλαξε χειραψίες με όσους τον πλησίασαν και συνομίλησε μαζί τους.
Ο κ. Μητσοτάκης κατέβηκε στο Ολύμπιον για να συναντήσει φίλους και στελέχη του κόμματος, αλλά και για να πιει έναν καφέ και να συνομιλήσει με νέους. Η άφιξή του σήμανε… συναγερμό και ξαφνικά, σαν ηχώ, ακουγόταν από τους περαστικούς «ο Μητσοτάκης, ο Μητσοτάκης». Εκεί τον περίμεναν βουλευτές της Ν.Δ. αλλά και η αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία χαιρετήθηκε θερμά.

Ο κ. Μητσοτάκης τούς χαιρέτησε όλους, ακόμα και τους απλούς θαμώνες, και στη συνέχεια κάθισε μαζί με την πρόεδρο της Διοικούσας της Ν.Δ. Βίκυ Ευταξά και άλλα μέλη της.
Στη συνέχεια, πεζός, διέσχισε την πλατεία Αριστοτέλους, όπου μια νέα γυναίκα τού ζήτησε να φωτογραφηθούν. Μια ηλικιωμένη τού είπε ότι ψηφίζει Ν.Δ. κι ότι τσακώνεται με όσους είναι απέναντί του, με τον κ. Μητσοτάκη να την αγκαλιάζει από τους ώμους και να της λέει «να μην τσακώνεσαι με κανέναν». Ενα άλλος κύριος του φώναξε «Κυριάκο, μας τελειώνουν, κάνε κάτι».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του νοσοκομείου Βασίλη Παπά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ είχε σύντομη συνομιλία με τον Νικόλαο Παπαγεωργίου, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Λεωνίδα, ίδρυσε το νοσοκομείο.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός πυρήνα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα