Πάτησε κορυφή!

Η «Ενωση» κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (με γκολ του Μπακασέτα) και απολαμβάνει τη μοναξιά στο «ρετιρέ»

HΑΕΚ γονάτισε (1-0) τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και έδωσε ενδιαφέρον στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ, καθώς σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένονται οι αποφάσεις για τα γεγονότα στον τελικό του Κυπέλλου. Και οι δύο κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών. Oλα πλέον είναι ανοιχτά.

Η διαφορά μεταξύ των δύο «Δικεφάλων» φάνηκε με το καλημέρα. Η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έδειξε τις διαθέσεις της και το αποτέλεσμα ήταν να κερδίσει πέναλτι σχετικά νωρίς (7′).
Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κρέσπο, ο διαιτητής Θάνος έδειξε να το σκέφτεται κι όταν η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα ο Χριστοδουλόπουλος την έστειλε άουτ! Το γεγονός δεν «ξύπνησε» τον ΠΑΟΚ, που ήταν εξαιρετικά μέτριος.

Οι παίκτες του έχαναν κατά κράτος τις προσωπικές μονομαχίες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε θέση άμυνας. Μοναδική εξαίρεση, η χαμένη ευκαιρία με τον Χαρίση. Πάντως στο 32′ έχασε τον Κάμπος που τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, οπότε ο Ιβιτς έπρεπε να αναθεωρήσει τα πλάνα του.

Η είσοδος του Ενρίκε δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατοχή της μπάλας ήταν 65% – 35% υπέρ της ΑΕΚ. Η υπεροχή της απέδωσε καρπούς (43′), όταν ο Μπακασέτας με σουτ από το ύψος της περιοχής τούς έπιασε όλους στον ύπνο (1-0) και μαζί τον Μπρκιτς. Ο Σέρβος τερματοφύλακας αντικατέστησε τον άτυχο Παναγιώτη Γλύκο, που στην προπόνηση του Σαββάτου υπέστη ρήξη χιαστού και θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ύστερα από τουλάχιστον έξι μήνες! Πλέον για τον ΠΑΟΚ η απόκτηση τερματοφύλακα είναι επιτακτική.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ήταν ανώτερη και θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο γκολ. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ κινήθηκε σε χαμηλά στάνταρ, φωνάζοντας για τη διαιτησία του Θάνου και κυρίως για τη φάση με το χέρι του Κολοβέτσιου στην εκνποή. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μαλεζάς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, (63′ Γιόχανσον), Αραούχο (86′ Πέκχαρτ).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, (83′ Κουλούρης), Λέοβατς, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κάνιας, Τσίμιροτ, (69′ Πέλκας), Χαρίσης, Κάμπος, (33′ Ενρίκε), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα