Στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας αύριο από ΠΟΕΔΗΝ

Στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αύριο Τρίτη, στο πλαίσιο της απόφασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιείται για να εκφραστεί η αντίθεση των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση.

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 12.30 έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, «οι εργαζόμενοι στην Υγεία, στην Πρόνοια και στο ΕΚΑΒ δεν φοβούνται και δεν εκβιάζονται» και «η αξιολόγηση δεν είναι αθώα. Με φύλλα αξιολόγησης, φωτοτυπίες, χωρίς να φέρουν τις υπογραφές των υπαλλήλων που απέχουν-απεργούν, η εν λόγω διαδικασία είναι νομοθετική ακροβασία. Η “αριστερή” κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας στο ζήτημα της αξιολόγησης. Βλέπετε, είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση. Αφού δεν έδιωξε την τρόικα, δεν έσκισε τα Μνημόνια, είπε να αλλάξει τα ονόματα των μνημονιακών δεσμεύσεων».

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, η τροπολογία για την αξιολόγηση προβλέπει ότι «οι αξιολογητές των υπαλλήλων, εάν δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση αξιολόγησης των υφισταμένων τους, δεν δύναται να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα