Επιδείξεις που κόβουν την ανάσα!

Το εντυπωσιακό air show ATHENS FLYING WEEK απόλαυσαν και φέτος χιλιάδες θεατές στη βάση της Τανάγρας

Αεροπορικές επιδείξεις που κόβουν την ανάσα από ύψος εκατοντάδων ποδών, χαμηλές πτήσεις, παράτολμες φιγούρες και άψογους σχηματισμούς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην αεροπορική βάση της Τανάγρας για να παρακολουθήσουν και φέτος το ATHENS FLYING WEEK.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα θρυλικά Red Arrows της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, το σμήνος Silverstars από την Αίγυπτο, που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και φυσικά τα ελληνικά ακροβατικά σμήνη των F-16 Zeus και των Τ-6 Δαίδαλος, που πέταξαν ψηλά με υπερηφάνεια.
Από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές ήταν όταν ο μεικτός σχηματισμός ενός Mirage 2000 και ενός F-16 έκανε χαμηλή διέλευση, ταχεία άνοδο και εικονική αερομαχία σε χαμηλό ύψος και σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές.

Ταυτόχρονα ξεχώρισαν η εικονική προσβολή, η χαμηλή διέλευση και η ταχεία άνοδος ενός ζεύγους αεροσκαφών Phantom F-4E, που έκοψαν την ανάσα, ενώ εντυπωσίασαν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μας σε επιδείξεις αεροπυρόσβεσης.
Εκτός από τις φαντασμαγορικές επιδείξεις λειτουργούσε και στατική έκθεση των αεροσκαφών που έλαβαν μέρος, δίνοντας σε πολλούς την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μέσα σε αυτά και να πάρουν αυτόγραφα από τους πιλότους.

Η Red Arrows

Η ομάδα των Red Arrows δημιουργήθηκε το 1965 και έκτοτε τα μέλη της έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 4.800 επιδείξεις σε 57 και πλέον χώρες. Η ομάδα απαρτίζεται από περισσότερους από 120 αξιωματικούς, τεχνικούς και ιπτάμενους.
Ολοι οι χειριστές είναι μάχιμοι, προέρχονται από μοίρες πρώτης γραμμής, είναι ιδιαίτερα έμπειροι και επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια. Με τη συμπλήρωση της τριετούς θητείας τους στα Red Arrows, οι χειριστές επιστρέφουν στις μονάδες τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα