Στον Τσίπρα φταίνε τώρα τα media για την κηλίδα!

Μισόλογα (χθες) στο υπουργικό και εξαγγελίες για δράσεις κενές περιεχομένου

Το μαύρο άσπρο επιχείρησε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του στο θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό. Υποστήριξε ότι τα ΜΜΕ μεγαλοποίησαν το ζήτημα, παρά το γεγονός ότι όλοι οι ειδικοί μιλούν για «οικολογικό έγκλημα», και εξήγγειλε δράσεις κενές περιεχομένου.

Σε μια προσπάθεια να καλύψει τους ερασιτεχνισμούς και την αβελτηρία του υπουργείου Ναυτιλίας, δήλωσε ότι «δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε από τον επικοινωνιακό οίστρο των μέσων που μας οδηγεί στο άλλο άκρο αντανακλαστικά», τη στιγμή πάντως που σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναγνώρισε ότι πρόκειται για «μεγάλη εστία ρύπανσης», αλλά χωρίς να αποδεχθεί τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού και βεβαίως τις πολιτικές ευθύνες στη διαχείριση της κρίσης.

Αιχμή

Μίλησε μόνο για «βαθιές κηλίδες, τις οποίες λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας…», κάτι που ερμηνεύτηκε και ως αιχμή σε βάρος του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο υπουργός Ναυτιλίας, πάντως, όταν έλαβε τον λόγο, υποστήριξε ότι σε 15 ημέρες θα έχουν λήξει επιτυχώς οι εργασίας απορρύπανσης των υδάτων του Σαρωνικού.

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει «να πάρουμε μέτρα για την ουσία του προβλήματος, που δεν τελειώνει σε πρώτο χρόνο αλλά και με τις αναγκαίες τομές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και ελέγχου της ναυσιπλοΐας, για να προστατεύσουμε τον μεγάλο πλούτο της πατρίδας μας, το θαλάσσιο περιβάλλον».

Εξαγγελία που από το υπουργικό συμβούλιο μάλλον στο… ράφι πήγε κατευθείαν, όπως και αυτά περί απορρύπανσης του συστήματος διακίνησης και μεταφοράς των υγρών καυσίμων στη θάλασσα.
Με αυτό το ευχολόγιο ο πρωθυπουργός πέρασε στο επόμενο θέμα, που ήταν η οικονομία, και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων το 2018, όπως είπε προ ημερών ο Ευ. Τσακαλώτος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία των δημοσιονομικών (χαρακτήρισε ευχάριστη έκπληξη τα έσοδα του ΕΦΚΑ) και επαναλαμβάνοντας τη βεβαιότητά του ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι του πλεονάσματος και ότι στο τέλος του ’17 θα δοθεί πάλι το «έκτακτο βοήθημα», όπως πέρυσι τα Χριστούγεννα…

Κάλεσε, τέλος, τους υπουργούς του σε «σκληρή δουλειά» για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση τον Νοέμβριο και «να μη δώσουμε πατήματα σε ορισμένες πλευρές να ρίξουν το φταίξιμο για τυχόν καθυστέρηση στην ελληνική πλευρά…»
Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε για την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup, μεταφέροντας ένα θετικό κλίμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα