Οι μικρές εταιρίες ακόμη δύο μήνες στο «περίμενε» για τον εξωδικαστικό

Για τουλάχιστον ακόμη δύο μήνες οι πολύ μικρές επιχειρήσεις με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ δεν θα μπορούν να υπαχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, καθώς δεν έχουν θεσπιστεί τα κριτήρια.

Τη στιγμή, δηλαδή, που θα έπρεπε όλα αυτά τα ζητήματα να είχαν διευθετηθεί από τις αρχές του Αυγούστου, όταν και τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού, βρισκόμαστε ακόμη στην περίοδο αναζήτησης των κριτηρίων για την υπαγωγή των επιχειρήσεων αυτών. Καταλαβαίνει κανείς ότι η νέα καθυστέρηση θα καταφέρει ακόμη ένα πλήγμα στον αγώνα επιβίωσης των πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως το τέλος του μήνα η PricewaterhouseCoopers (PwC) θα καταρτίσει πρόταση πάνω στην οποία θα βασίζεται η μελέτη βιωσιμότητας για επιχειρήσεις με συνολικές οφειλές από 20.000 έως 50.000 ευρώ, προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν στην εξωδικαστική ρύθμιση.

Η πρόταση θα παραλειφθεί από τις διοικήσεις των τραπεζών και θα τεθεί προς έγκριση στους θεσμούς, διαδικασία χρονοβόρα, όπως έχει αποδείξει η εμπειρία των τελευταίων ετών. Η πρόταση αναμένεται να καθιερώσει ενιαία κριτήρια βιωσιμότητας, ανάλογα με τον κλάδο και με βασικό κριτήριο τα κέρδη μετά από φόρους, τόκους και αποσβέσεις. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη στις περιπτώσεις οφειλετών με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ που διαθέτουν ακίνητη περιουσία αποφασίστηκε να μη γίνεται «κούρεμα» οφειλής, αλλά μόνο ρύθμιση σε δόσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα