Πτήση αόρατων αμερικανικών Stealth πάνω από τη Βόρεια Κορέα!

Σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας συνεχίζουν να βρίσκονται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στην κρίση που μαίνεται στην Κορεατική Χερσόνησο. Χθες, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, τέσσερα αμερικανικά καταδιωκτικά τύπου Stealth και δύο βομβαρδιστικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από την περιοχή, προβαίνοντας προφανώς σε επίδειξη στρατιωτικής ισχύος έπειτα από την τελευταία βορειοκορεατική βαλλιστική δοκιμή.

Εξάλλου, χθες έγινε γνωστό πως ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο και τα πλοία συνοδείας του πρόκειται τον επόμενο μήνα να πραγματοποιήσουν κοινή άσκηση με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας, αυξάνοντας κι άλλο την ένταση στην περιοχή. Απαντώντας ωστόσο στην «επιθετικότητα της Δύσης», όπως μετέδιδε χθες το επίσημο κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, όσο περισσότερο οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους επιβάλλουν κυρώσεις εις βάρος της Βόρειας Κορέας τόσο γρηγορότερα η Πιονγιάνγκ θα κινηθεί για να ολοκληρώσει τα πυρηνικά σχέδιά της.

Οι πιο πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αντιπροσωπεύουν «την πιο εμπαθή, ανήθικη και απάνθρωπη πράξη εχθρότητας για τη φυσική εξόντωση του λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας, για να μην αναφέρουμε το σύστημα και την κυβέρνησή της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα ψήφισμα που συνέταξαν οι ΗΠΑ για την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Πιονγιάνγκ, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης των εισαγωγών υφαντουργικών προϊόντων από τη Βόρεια Κορέα και των εξαγωγών πετρελαίου και βενζίνης προς τη χώρα.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Τζέιμς Ματίς ανακοίνωσε ότι 3.000 στρατιώτες θα σταλούν στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της στρατηγικής Τραμπ για να κερδίσει τον πόλεμο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα