Ο Τραμπ στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ

Οι παγκόσμιες κρίσεις -που δεν είναι και λίγες-, αλλά και μεγάλα θέματα, όπως η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, βρίσκονται στο τραπέζι των συνομιλιών που θα διεξαχθούν στη διάρκεια της εβδομάδας στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το πρόσωπο που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν είναι άλλο από τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι τοποθετήσεις του (ειδικά στο πλαίσιο της ομιλίας του σήμερα) αναφορικά τόσο με το ζήτημα της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν όσο και τα όσα θα πει για την κλιματική αλλαγή θα διαμορφώσουν εν πολλοίς και τη διεθνή πολιτική ατζέντα της «επόμενης μέρας».

Ειδικότερα, η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αναμένεται να δοκιμαστεί, καθώς, από τη μια, οι Ευρωπαίοι ζητούν από την Ουάσινγκτον τη διατήρησή της, την ώρα που το Ισραήλ επιθυμεί από τις ΗΠΑ να σκληρύνουν τη στάση τους στην Τεχεράνη.
Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ προειδοποιούσε, ωστόσο, την Κυριακή ότι η Τεχεράνη θα αντιδράσει έντονα σε οποιαδήποτε «λάθος κίνηση» της Ουάσινγκτον σχετικά με την πυρηνική συμφωνία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την άλλη «καυτή πατάτα», που έχει να κάνει με την περιβαλλοντική πολιτική των ΗΠΑ, προς ώρας όλοι κρατούν τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, που τόνισε ότι η Ουάσινγκτον αναζητεί τρόπο «να συνεργαστεί με τους εταίρους της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα