Πιέσεις από την Eldorado για έκδοση σειράς αδειών για τις Σκουριές

Πιέζουν οι Καναδοί της Eldorado Gold, που διαχειρίζονται τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μέσω της θυγατρικής Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., ώστε να εκδοθεί και σειρά αδειών για τις Σκουριές, ανεξάρτητα από την πορεία της διαιτησίας στην οποία έχει προσφύγει το Δημόσιο.

Οπως επισημαίνουν σε χθεσινή ανακοίνωση, «αυτή τη στιγμή ορισμένες άδειες για το έργο των Σκουριών παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ολες οι απαραίτητες από πλευράς της εταιρίας ενέργειες για τις παραπάνω άδειες έχουν εκπληρωθεί και ως εκ τούτου η έκδοσή τους είναι απολύτως νόμιμη. Δεν υπάρχει κανένας νομικός ή συμβατικός λόγος για τη μη έκδοσή τους».

Στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. υποστηρίζουν πως όλες οι βασικές άδειες και εγκρίσεις για το έργο των Σκουριών έχουν ήδη χορηγηθεί και εκκρεμούν αποκλειστικά και μόνο δευτερεύουσες άδειες ρουτίνας απαραίτητες για την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές.

Προσθέτουν πως «σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Μεταβίβασης, η έκδοση των αδειών αυτών είναι ανεξάρτητη από τη διαδικασία της διαιτησίας. Στην πραγματικότητα, η διαιτησία αφορά το Εργοστάσιο Μεταλλουργίας που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου, και για να λειτουργήσει θα πρέπει να τροφοδοτείται από τα συμπυκνώματα τόσο του Μεταλλείου της Ολυμπιάδας όσο και των Σκουριών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα