Απίστευτο! Πρόσθεσαν τη «13η σύνταξη» και εκτόξευσαν τον ΕΝΦΙΑ

Θύματα του περσινού χριστουγεννιάτικου «μποναμά», που έλαβαν χάρη στην υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, έπεσαν αρκετοί χαμηλοσυνταξιούχοι φέτος κατά την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)!

Οπως παραδέχτηκε χθες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το έκτακτο βοήθημα κακώς συνυπολογίστηκε στα εισοδηματικά κριτήρια για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ή τη χορήγηση εκπτώσεων, με αποτέλεσμα χαμηλοσυνταξιούχοι που έως το 2016 πλήρωναν μισό φόρο ακινήτων ή απαλλάσσονταν να υποστούν σοκ από τα φετινά εκκαθαριστικά, καθώς κλήθηκαν να πληρώσουν το βαρύ χαράτσι στο ακέραιο.

Το πρόβλημα αναδείχτηκε από ερώτηση 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τους χαμηλοσυνταξιούχους που έλαβαν το έκτακτο βοήθημα πέρυσι. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχει ήδη επικοινωνήσει με τον διοικητή του ΕΦΚΑ, προκειμένου να αποσταλούν εν νέου διορθωμένα ηλεκτρονικά αρχεία, ώστε να ακολουθήσει νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα