Θλιβερό σόου Καμίνη στην πλαζ Αλίμου!

Ενθαρρυντικά είναι τα όσα ανέφερε κλιμάκιο των στελεχών του λιμένα του Ρότερνταμ που βρίσκεται στη χώρα μας σχετικά με την αντιμετώπιση της ρύπανσης των ακτών της Αττικής μετά τη βύθιση του γηρασμένου δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», σημειώνοντας ωστόσο ότι με τα κατάλληλα μέσα οι εργασίες απορρύπανσης θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν ταχύτερα.

Χθες το πρωί, στην Α’ Πλαζ Αλίμου παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πρόβλημα με την πετρελαιοκηλίδα, παρουσία των δημάρχων Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη. Οπως είπαν χαρακτηριστικά «έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και σε τέσσερις ημέρες», τουλάχιστον η παραλία Αλίμου, όπου βρίσκονταν, «θα μπορούσε να αποδοθεί και πάλι στους χρήστες της», ενώ πρόσθεσαν ότι εάν υπήρχαν ειδικά μηχανήματα αυτό θα μπορούσε να γίνει και εντός της ημέρας.

Πάντως, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ανήρτησε χθες στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ένα αποκαρδιωτικό βίντεο, το οποίο δείχνει σωματίδια μαζούτ να αιωρούνται στον βυθό της θάλασσας. Μάλιστα, ο κ. Παπανικολάου έγραψε: «Αυτή είναι η εικόνα σήμερα από τον βυθό της παραλίας της Γλυφάδας, εκατό μέτρα από την πρώτη μαρίνα μας. Οι εικόνες τραβήχτηκαν στις 11 το πρωί, από δύτη που βάλαμε, όπως είχαμε δεσμευτεί, για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ύδατα. Δυστυχώς η ρύπανση παραμένει, τα σωματίδια μαζούτ κινούνται ανεξέλεγκτα και η ανησυχία μας είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Χθες, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός επισκέφτηκε τα σημεία όπου επιχειρείται απορρύπανση των παράκτιων περιοχών. Εξάλλου, σήμερα αναμένεται να βρεθεί δίπλα στο σημείο του βυθισμένου «Αγία Ζώνη», νοτιοδυτικά της Αταλάντης, νέο δεξαμενόπλοιο, προκειμένου να συνεχιστούν η απάντληση και η φόρτωση των καυσίμων από τις δεξαμενές του ναυαγισμένου πλοίου. Υπενθυμίζεται ότι το δεξαμενόπλοιο που επιχειρούσε έως τώρα στο σημείο αποχώρησε λόγω λήξης των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα