Μοσκοβισί: Δεν επιθυμώ να δω και ένα τέταρτο Μνημόνιο να μπαίνει σε εφαρμογή

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το 3ο Μνημόνιο έως τον Αύγουστο του 2018 δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί από το βήμα εκδήλωσης του Ινστιτούτου Brookings στην Ουάσινγκτον. Ωστόσο, δεν διακινδύνευσε να κάνει εκτιμήσεις σχετικά με την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο τρέχον πρόγραμμα, παρά μόνο ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να δει τη χώρα μας σε τέταρτο πρόγραμμα.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε, πάντως, ότι στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος «η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ικανή να επιστρέψει επιτυχώς στις αγορές με χαμηλά επιτόκια. Θα πρέπει να γίνει ξανά μία ελκυστική χώρα, για να επιστρέψουν οι επενδυτές δημιουργώντας ανάπτυξη και θέσεις εργασίας μέσω των μεταρρυθμίσεων». Οσον αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ, χαρακτήρισε τον διεθνή οργανισμό «πολύ σημαντικό εταίρο» και παρότρυνε την ελληνική κυβέρνηση να μη ζητεί την αποχώρησή του.

«Λέω στους Ελληνες φίλους μου, δεν είναι λογικό να το κάνουν αυτό, δεν είναι ο σωστός τρόπος» είπε χαρακτηριστικά. Εντούτοις, παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να ξέρει πόσο αποφασισμένο θα είναι το ΔΝΤ να μείνει και ότι «αυτό θα εξαρτηθεί και από την ποιότητα των λύσεων που θα βρούμε». Λακωνική ήταν η αναφορά του Γάλλου επιτρόπου στην ελάφρυνση του χρέους. Είπε απλώς ότι η συζήτηση έχει αρχίσει και ότι έπεσε στο τραπέζι του τελευταίου Eurogroup.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα