Μυστήριο με τα 121 κιλά κόκα

Το πλήρωμα παρέδωσε το φορτίο στις Αρχές του Περού, τονίζει η πλοιοκτήτρια Danaos Shipping του Γιάννη Κούστα

Λεπτομέρειες για την υπόθεση ανεύρεσης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στα αμπάρια του πλοίου «Dimitris C» στο λιμάνι της πόλης Ιλο στο Περού δίνει η πλοιοκτήτρια εταιρία του γνωστού εφοπλιστή Γιάννη Κούστα. Ειδικότερα, η Danaos Shipping επισημαίνει ότι το πλήρωμα του πλοίου «Dimitris C» ήταν εκείνο που βρήκε και παρέδωσε στην Αστυνομία του Περού τα 121 κιλά κοκαΐνη το πρωί της Κυριακής.

Μάλιστα, στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος και για το γεγονός ότι ο τοπικός εισαγγελέας έκρινε ότι οι ναυτικοί του πληρώματος δεν είχαν σχέση με τα ναρκωτικά και επέτρεψε τον απόπλου του πλοίου. Η Danaos Shipping επισημαίνει ότι ήταν ενήμερη από την πρώτη στιγμή και αμέσως έστειλε εκπρόσωπό της στο Περού. Η εταιρία Danaos Shipping, επιπλέον, δίνει λεπτομερείς εξηγήσεις για το πώς εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά μόλις το «Dimitris C» κατέπλευσε στο Περού.

Επιθεώρηση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πλοιοκτήτρια εταιρία, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της, διεξάγει επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Μια τέτοια έρευνα έγινε στο πλοίο «Dimitris C» από το πλήρωμά του στο λιμάνι Ιλο του Περού, στις 14 Σεπτεμβρίου. Οπως αναφέρει η Danaos Shipping κατά τη διάρκεια της έρευνας από τα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου εντοπίστηκε η ποσότητα ναρκωτικών, που ήταν πολύ προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσιτο χώρο.

Οπως προβλέπεται από τον κανονισμό της εταιρίας, όταν εντοπίστηκαν τα ύποπτα πακέτα, αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις τοπικές διωκτικές Αρχές. Πράγματι, κλιμάκιο της αστυνομίας του Περού επιβιβάστηκε στο πλοίο «Dimitris C» και ερεύνησε τον χώρο με τη βοήθεια και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Σύμφωνα με την εταιρία, κατά την πλήρη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις Αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου, ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα, και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρίας (P&I), δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες.

Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος. Οπως τονίζει η Danaos Shipping, όλη η διαδικασία από την έρευνα έως τις ανακρίσεις άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώα και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15.00 στις 17 Σεπτεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα