ΕREN – Total ενώνουν τις δυνάμεις τους

Χρυσό deal της εταιρίας του επιχειρηματία Πάρι Μουράτογλου με την Τοtal και μπάσιμο στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 

Η EREN Renewable Energy S.A., μέλος του ομίλου Eren Groupe που ελέγχεται από τον επιχειρηματία Πάρι Μουράτογλου, ανακοίνωσε χθες την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) παγκοσμίως, με τη συμμετοχή του ομίλου Total με ποσοστό 23% μέσω της αύξησης κεφαλαίου ύψους 237.500.000 ευρώ.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, όπως τόνισε και ο διευύνων σύμβουλος της Eren Hellas Κ. Φέσσας, θα ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η επενυτική δραστηριότητα του ομίλου και στην Ελλάδα.
Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Total θα έχει την επιλογή να αποκτήσει τον έλεγχο όλης της εταιρίας έπειτα από πέντε χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Eren RE ιδρύθηκε το 2012 και διαθέτει χαρτοφυλάκιο 650 μεγαβάτ στις ΑΠΕ. Εχει θέσει στόχο για εγκαταστάσεις 3 γιγαβάτ μέσα σε πέντε χρόνια και τα κεφάλαια της Total θα συνεισφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανάπτυξη

Οπως δήλωσε με αφορμή τη συμφωνία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Total Πατρίκ Πουγιάν, «η Total ενσωματώνει την κλιματική δράση στη στρατηγική της και αναζητά σταθερή ανάπτυξη στις τεχνολογίες χαμηλού άνθρακα, ιδίως στις ΑΠΕ. Μέσω της συνεργασίας με την Eren RE μοχλεύουμε μια ομάδα που έχει αποδείξει τις επιδόσεις της στην παραγωγή ΑΠΕ και επενδύουμε σε ένα πρόσθετο περιουσιακό στοιχείο ώστε να επιταχύνουμε την κερδοφόρο μας ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας μας να γίνουμε η πιο υπεύθυνη μεγάλη πετρελαϊκή. Καλωσορίζουμε την Eren στον όμιλο Total».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Eren RE Πάρις Μουράτογλου ανέφερε τα εξής: «Αυτή η στρατηγική συμφωνία μάς επιτρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με έναν μεγάλο ενεργειακό παίκτη, με τον οποίο μοιραζόμαστε την ισχυρή βούληση για ανάπτυξη των ΑΠΕ και ένα μακροπρόθεσμο όραμα. Η θέση μας είναι παγκόσμια και η δύναμη της Total στις διεθνείς αγορές εκπροσωπεί μια τρομερή επιτάχυνση». Η Eren Renewable Energy θα μετονομαστεί σε Total Eren.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα