Επιμένει στο τελεσίγραφό της για «λουκέτο» η Eldorado Gold!

Επιμένουν οι Καναδοί της Eldorado Gold και διαμηνύουν ότι, αν δεν λάβουν ως αύριο τις απαραίτητες άδειες, θα κλείσουν το συγκρότημα στις Σκουριές με αποτέλεσμα να απολυθούν 520 εργαζόμενοι. Οι ίδιοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν σε δεύτερο χρόνο και το συγκρότημα της Ολυμπιάδας και σταδιακά το σύνολο των δραστηριοτήτων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Οπως έγραψε χθες η «δημοκρατία», οι Καναδοί, μέσω της θυγατρικής Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., πιέζουν ώστε να εκδοθεί και σειρά αδειών για τις Σκουριές, ανεξάρτητα από την πορεία της διαιτησίας στην οποία έχει προσφύγει το Δημόσιο. Από τις αρχές της εβδομάδας υποστηρίζουν: «Αυτή τη στιγμή ορισμένες άδειες για το έργο των Σκουριών παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ολες οι απαραίτητες από πλευράς της εταιρίας ενέργειες για τις παραπάνω άδειες έχουν εκπληρωθεί και ως εκ τούτου η έκδοσή τους είναι απολύτως νόμιμη. Δεν υπάρχει κανένας νομικός ή συμβατικός λόγος για τη μη έκδοσή τους».

Στην Eldorado Gold θεωρούν ότι όλες οι βασικές άδειες και εγκρίσεις για το έργο των Σκουριών έχουν ήδη χορηγηθεί και εκκρεμούν αποκλειστικά και μόνο δευτερεύουσες άδειες ρουτίνας, απαραίτητες για την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές.
«Η διαδικασία της διαιτησίας ήταν επιβεβλημένη επιλογή, καθώς αφορά την καρδιά της επένδυσης, που είναι η δημιουργία μεταλλουργίας στην Ελλάδα. Επιλέξαμε τη διαιτησία, προκειμένου να δώσει μόνιμη λύση» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Πρακτορείο 104,9 fm.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα