Εστιν μεν ουν τραγωδία

Ηθοποιός (που ανεβάζει μονόπρακτα στη Βουλή) δεν σημαίνει μόνο φως, αλλά και νερό χωρίς πετρέλαιο και τηλέφωνο με ατέλειαΕστιν ουν τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας». Ετσι αρχίζει να περιγράφει την τραγωδία ο Αριστοτέλης στο έργο του «Περί Ποιητικής». Αν ζούσε σήμερα, μπορεί να μην το έγραφε, διότι είναι πιθανό, ως φιλόσοφος ασχολούμενος με τα πολιτικά, να είχε δει τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παπαχριστόπουλο που είπε ότι μετά το φούντο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και τη ρύπανση του Σαρωνικού με μαζούτ εκείνος πήγε για μπάνιο στη Βούλα και δεν είδε τίποτα! Μάλιστα, ο εθνοπατέρας, που συνηθίζει να είναι χειμαρρώδης στον λόγο του ακόμα κι αν δεν συντρέχει λόγος, είπε ότι τα μπάνια τα κάνει επειδή έχει πρόβλημα με το πόδι του.

«Εκοψα τον τετρακέφαλο» αποκάλυψε, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκομένους στην αίθουσα, για να κάνει, όμως, στη συνέχεια άπαντες να μειδιάσουν, όταν είπε χαρούμενος ότι δεν βρήκε καμία κηλίδα. Η ζέση του βουλευτή Παπαχριστόπουλου να πάει καλά η κυβέρνηση είναι τόσο μεγάλη, που έχει υποστεί οξεία φλεγμονή η κριτική ικανότητά του. Υπενθυμίζεται ότι στις 20/5/2017 είχε πει στην τηλεόραση: «Είναι θέμα λίγων ημερών, ίσως μιας εβδομάδας, η χώρα απ’ αυτό το τούνελ που μπήκε να βγει οριστικά». Ολος ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή, που έλεγε κι ο Σαιξπήρος…

*Αύριο Πέμπτη, στον θερινό κινηματογράφο Αθηναία στο Κολωνάκι (στον πεζόδρομο Χάρητος 50 στις 21.00), θα λάβει χώρα μια συμβολική ανθρωποθυσία. Την τελετουργική εκτέλεση της κυβερνητικής προπαγάνδας θα αναλάβουν ο Αλέξανδρος Κολλάτος, που υποδύεται τον Γιάνη (με το ένα ν) Βαρουφάκη, και ο Αντώνης Ζιώγας, που ενσαρκώνει τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα. Και οι δυο έχουν ακονισμένες τις λεπίδες ενός επιθετικού χιούμορ που κόβει σαν ξυράφι και παρουσιάζουν στους Ελληνες τη θεατρική παράσταση που έγραψε και σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Κολλάτος που τιτλοφορείται «Alexis & Yanis».

Η είσοδος κοστίζει 8 ευρώ και θα δοθεί μόνο μία παράσταση, η αυριανή. Στο τέλος του μήνα ο Αλέξανδρος Κολλάτος θα ανεβάσει το έργο στο Λονδίνο.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα