Κραυγή αγωνίας από τον Σάμου Ευσέβιο για τους μετανάστες

«Η εισροή τους γίνεται πλέον με ρυθμούς επέλασης»! 

Εκτεταμένη επιχείρηση πραγματοποίησε η Αστυνομία στη δομή προσφύγων της Σάμου μετά τα σοβαρά επεισόδια που εκδηλώθηκαν την Κυριακή και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 ατόμων. Οι Αρχές προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ εντός του hot spot βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 σιδερόβεργες, πέντε μαχαίρια διάφορων τύπων, τέσσερα καδρόνια, δύο λοστοί, δύο κατσαβίδια, μία αυτοσχέδια λάμα, κοπίδι, φτυάρι, σκαλιστήρι, τμήμα σχοινιού.

Την ίδια στιγμή, τον κώδωνα του κινδύνου για την κοινωνική συνοχή στο νησί, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των προσφυγικών ροών, κρούει ο μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος. Στο γράμμα, που κοινοποίησε και στον αντιπεριφερειάρχη, στον δήμαρχο Σάμου και τον τοπικό βουλευτή, ο κ. Ευσέβιος εκφράζει την προσωπική ανησυχία του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η εισροή των μεταναστών-προσφύγων γίνεται πλέον με ρυθμούς επέλασης».

Ο μητροπολίτης Σάμου αναφέρει ότι τον τελευταίο καιρό «παρατηρείται έντονος αύξησις της παραβατικότητος» και υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου 2015 για το Προσφυγικό με τη μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα, πρόγραμμα που έχει ατονίσει. Αυτή την περίοδο στο hot spot στο Βαθύ υπολογίζεται ότι διαμένουν περίπου 5.000 πρόσφυγες-μετανάστες, όταν ο τοπικός πληθυσμός δεν ξεπερνά τις 6.000 ψυχές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα