Κινηματογραφική ληστεία από δύο αστυνομικούς

Είχαν στήσει καρτέρι στην Αττική Οδό σε Σύρο έμπορο κοσμημάτωνΤην άκρη του νήματος στην ένοπλη ληστεία σε βάρος ενός 47χρονου από τη Συρία βρήκαν ύστερα από πολύμηνες έρευνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής. Στην υπόθεση, όπως αποδείχτηκε, εμπλέκονται δύο ανθυπαστυνόμοι, που υπηρετούν ο ένας στο Τμήμα Ασφαλείας Μενιδίου και ο άλλος στη φρουρά της ΓΑΔΑ, καθώς και ένας 32χρονος με ελληνική υπηκοότητα, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στη Ρωσία για υποθέσεις εκβιασμών και ληστειών. Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν την Τετάρτη, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι δράστες γνώριζαν καλά ότι ο Σύρος, που δραστηριοποιείται στο εμπόριο κοσμημάτων, είχε μαζί του μεγάλο χρηματικό ποσό και του έστησαν καρτέρι στις 7 Φεβρουαρίου 2017. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 47χρονος επιχειρηματίας, αμέσως μετά την άφιξή του από τη Γερμανία στην Ελλάδα και οδηγώντας αυτοκίνητο στην Αττική Οδό, ακινητοποιήθηκε από άτομα που φορούσαν στολές αστυνομικών.

Υπό την απειλή όπλων μετέφεραν το θύμα σε περιοχή του Ασπροπύργου, όπου το εγκατέλειψαν, αφού προηγουμένως αφαίρεσαν από το Ι.Χ. το ποσό των 280.000 ευρώ και 30.000 δολαρίων. Πρόκειται για χρήματα που ο Σύρος μετέφερε νόμιμα -καθώς ήταν δηλωμένα- για συμπατριώτες του στη χώρα μας.

Ο ένας από τους αστυνομικούς είχε κατηγορηθεί για ληστεία και στο παρελθόν, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και πρόσφατα επανήλθε στη φρουρά της Ασφάλειας στη λ. Αλεξάνδρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα