Λύση από Καμμένο στη στέγαση εκπαιδευτικών!

Παραχωρούνται οικήματα της Αεροπορίας στη Σαντορίνη για όσους αδυνατούν να βρουν σπίτιΛύση στο πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν σπίτι να μείνουν στη Σαντορίνη, επειδή τα ενοίκια ήταν τόσο υψηλά όσο οι… μηνιαίες αποδοχές τους, δίνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Διαθέτει διαμερίσματα της Πολεμικής Αεροπορίας εντός του αεροδρομίου του νησιού για την άμεση κάλυψη των αναγκών τους και συμβάλλει έτσι στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος.

Ενα πρόβλημα που ανέδειξε η «δημοκρατία», με αφορμή τις καταγγελίες αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων που τοποθετήθηκαν σε σχολεία των Κυκλάδων, μεταξύ των οποίων και η Σαντορίνη, είναι ότι αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στα αυτοκίνητά τους ή σε παγκάκια γιατί δεν κατάφεραν να βρουν δωμάτια σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η εφημερίδα μας είχε ζητήσει την ευαισθητοποίηση των ιδιωτών, κάτι που έγινε τις τελευταίες ημέρες, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Νικόλαος Ζώρζος, αλλά ανέλαβε δράση και ο Π. Καμμένος, προκειμένου να μπορέσει να τακτοποιηθεί το σύνολο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υστερα από πρόταση του αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, οικήματα που βρίσκονται εντός του αεροδρομίου της Σαντορίνης θα διατεθούν σε εκπαιδευτικούς ή και σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας (πυροσβέστες, αστυνομικοί, λιμενικοί) που αδυνατούν να βρουν σπίτι στη Σαντορίνη. Για την απόφασή του αυτή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ενημέρωσε τον δήμαρχο του νησιού Νικόλαο Ζώρζο, με τον οποίο συναντήθηκε χθες στο Πεντάγωνο, ενώ, όπως δήλωσε, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατασκευαστούν και νέα οικήματα στο κοσμοπολίτικο νησί.

Τα οικήματα που διαθέτει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι τουλάχιστον δέκα, πλήρως ανακαινισμένα, αυτόνομα (με κουζίνα και μπάνιο) και μπορούν να φιλοξενήσουν δύο άτομα. Χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα από το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, τους καλοκαιρινούς μήνες, για έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες ή ως παραθεριστικές κατοικίες με ένα μικρό ημερήσιο αντίτιμο. Συμβολικό θα είναι και το ποσό που θα δώσουν οι εκπαιδευτικοί ή τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που θα τα χρησιμοποιήσουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα