ΝΕΟΣ ΤΡΥΓΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ να συνηθίσει στην ιδέα ότι θα έχει αξιόμαχη αντιπολίτευσηΜε γκριμάτσες αποδοκιμασίας υποδέχτηκε το Μαξίμου την ερώτηση πέντε βουλευτών της Ν.Δ. για τη δράση του τέως συμβούλου του κυρίου Βαρουφάκη και νυν του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Κιμ Γκλεν, για όσα αποκάλυψε σε συνέδριο στην Ιταλία το καλοκαίρι. Στο περίφημο σχέδιο των παράλληλων πληρωμών, το οποίο μας οδηγούσε «ντου γρου» στην καταστροφή της δραχμής, αναφέρομαι. 

«Περυσινά ξινά σταφύλια» σχολίασαν ενοχλημένοι. Γενικότερα το Μαξίμου δείχνει να ενοχλείται για την… αναίδεια της αντιπολίτευσης να ασκεί με συνέπεια αυτό που το Σύνταγμα την τάσσει: αντιπολίτευση. Δείχνει να ενοχλείται ακόμη και από την παρουσία εργαζομένων στον δρόμο. Χθες κλούβες των ΜΑΤ του… «αστυνομικού κράτους της Αριστεράς» (είδατε πόσο ενοχλητικά ακούγεται, σύντροφοι;) είχαν περικυκλώσει τα κυβερνητικά ανάκτορα και τα προστάτευαν από την κάθοδο των μυρίων από τη Χαλκιδική.

Νομίζω ότι η κυβέρνηση οφείλει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Κέρδισε μεν αυτό που ήθελε με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, πολιτικό χρόνο για να αναπνεύσει, πρέπει όμως από την άλλη να συνηθίσει με την ιδέα ότι η αντιπολίτευση θα την πιέσει και θα της κάνει τη ζωή δύσκολη. Δεν πρόκειται να κάνει ανέμελη εκδρομή ή υγιεινό περίπατο κατά τη διάρκεια αυτού του πολύτιμου πολιτικού χρόνου που εξαγόρασε. Εάν αυτό δεν το αντιλαμβάνεται και υποτιμά με γελάκια τον βασικό της πολιτικό αντίπαλο ή ξινίζει όταν νιώθει την ανάσα του, τότε δεν θα αργήσει η μέρα που θα βρεθεί προ εκπλήξεων και μάλιστα δυσάρεστων.

Η υπόθεση Γκλεν δεν είναι περσινά ξινά σταφύλια, αλλά… τρύγος νέας εσοδείας. Δεν ελέγχεται ο Γκλεν μόνο για τη συμμετοχή του στην εκπόνηση του ανόητου σχεδίου Βαρουφάκη. Ελέγχεται για το κατά πόσον τηρεί την εχεμύθεια που έχει αναλάβει με τη σύμβασή του έναντι της Ελληνικής Δημοκρατίας και του νομίμου εκπροσώπου αυτής Ευκλείδη Τσακαλώτου στο σήμερα. Εχει κλειστό το στόμα του ή κελαηδά με την ίδια ευκολία που αποκάλυψε σε εκδήλωση του κόμματος του Μπέπε Γκρίλο τα μυστικά της Ελληνικής Δημοκρατίας;

Διότι, αν ανοίγεται με τόσο μεγάλη ευκολία και εκμυστηρεύεται λεπτομέρειες που μας καθιστούν ευάλωτους σε ακροατήρια σαν του Ιταλού κωμικού, τι να υποθέσει κανείς όταν μιλά σε άλλα πιο προηγμένα; Ειδικά τώρα που η Ελλάδα σχεδιάζει να βγει πάλι στις αγορές! Αυτό είναι το ερώτημα και αποτελεί χρέος της αντιπολίτευσης να πιέσει την κυβέρνηση για να μάθει. Σε κάθε περίπτωση -και κλείνω με αυτό-, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνηθίσει με την ιδέα ότι θα έχει απέναντί του αξιόμαχη αντιπολίτευση, η οποία σε τελική ανάλυση του κάνει τα μισά γυμνάσια από όσα έκανε εκείνος σε εκείνη στη διακυβέρνησή της.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα