Πανστρατιά ΑΕΚτζήδων

Αυξημένη κίνηση για τα εισιτήρια του αγώνα. Οι αισιόδοξοι «βλέπουν» πάνω από 50.000 φιλάθλους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Ο κόσμος της ΑΕΚ ζει και αναπνέει για το ντέρμπι της Κυριακής και κάθε ημέρα που περνά όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των φιλάθλων που θα βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Η κίνηση είναι σταθερά αυξανόμενη και, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής ημέρας, υπολογίζεται ότι τα εισιτήρια που έχουν πουληθεί ήδη για το ντέρμπι πλησιάζουν τα 20.000, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά τα διαρκείας.

Οι ιθύνοντες της «Ενωσης» εκτιμούν ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά αύριο και το Σάββατο και πως ο κόσμος της ΑΕΚ θα δώσει δυναμικό «παρών» το βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι αισιόδοξοι μιλούν για πάνω από 50.000 μαγικά χαρτάκια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, γλίτωσε τα χειρότερα ο Ελντερ Λόπες, καθώς δεν έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στους κοιλιακούς. Ομως και πάλι έχει λίγες πιθανότητες να προλάβει να επιστρέψει εγκαίρως στους κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, ώστε να αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Λόπες εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις και ακολούθησε χθες μόνο πρόγραμμα θεραπείας. Βεβαίως, απομένουν ακόμα δύο προπονήσεις μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό.

Παρ’ όλα αυτά, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει και ο Μανόλο Χιμένεθ δεν πρόκειται να ρισκάρει να τον πιέσει για ένα παιχνίδι. Πλέον, όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα πάει στο ντέρμπι με τον Μιχάλη Μπακάκη και τον Ροντρίγκο Γκάλο στα δύο άκρα της άμυνας. Από κει και πέρα, μετά τις δηλώσεις του Χιμένεθ «τον Μάιο ήταν το μυαλό του στο μία φεύγω, μία μένω και δεν ήταν συγκεντρωμένος» φαίνεται ότι ο Πατρίτσιο Ροντρίγκες έχει βάλει… μυαλό, κάτι που αποδεικνύει και το ποστάρισμα με… νόημα που έκανε.

Ο μεσοεπιθετικός της «Ενωσης» ανέβασε μία φωτογραφία του από τα επίσημα της Ριζούπολης και έγραψε: «Στηρίζοντας την ΑΕΚ! Τους φίλους μου, την οικογένειά μου στην Ελλάδα».

Τέλος, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας με τον Χρήστο Καρβουνίδη και τον Γιάννη Κωτσή. Αμφότεροι, μάλιστα, έπιασαν άμεσα δουλειά. 

—-

Ευκαιρία για αντεπίθεση αναζητει ο χασι την κυριακη

Ως ευκαιρία για την αντεπίθεση του Ολυμπιακού βλέπει το επερχόμενο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ ο Μπέσνικ Χάσι, όπως τόνισε χθες σε τηλεοπτικές δηλώσεις του.

Ο Κοσοβάρος τεχνικός φάνηκε αρκετά επηρεασμένος από την απώλεια της πρώτης θέσης στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, δηλώνοντας: «Μέσα σε μία εβδομάδα χάσαμε τα πάντα. Πέσαμε από την κορυφή και τώρα το βλέπουμε ως μια ευκαιρία να επιστρέψουμε, γνωρίζοντας ότι τα ντέρμπι είναι παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Οσον αφορά τα πλάνα του και τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» κράτησε τα χαρτιά του κλειστά, ωστόσο κατέστησε σαφές πως το ματς απέναντι στην «Ενωση» αποτελεί μια εντελώς διαφορετική περίπτωση από αυτό του Αστέρα, στο οποίο είχε χρησιμοποιήσει ανά διαστήματα τρεις αμυντικούς.

Στις ερωτήσεις για την πίεση του ντέρμπι, ο Χάσι δήλωσε πως στον Ολυμπιακό η πίεση υπήρχε από την πρώτη μέρα, κάνοντας λόγο για τη σημασία της σκληρής δουλειάς, ενώ όταν ρωτήθηκε για τους τραυματίες Φορτούνη και Ανδρούτσο δεν όρισε με σαφήνεια τον χρονικό ορίζοντα της επιστροφής τους στην αγωνιστική δράση.

Επιπλέον, ο Χάσι μίλησε για τον Μποτία, υποστηρίζοντας πως δεν είναι ακόμα έτοιμος να αγωνιστεί, παρά το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να επιστρέφει σταδιακά στις προπονήσεις. Εκτός από τον Ισπανό, πονοκέφαλο προκαλεί στον «ερυθρόλευκο» προπονητή και η περίπτωση του Φορτούνη, του οποίου η κατάσταση αναμένεται να εκτιμηθεί σήμερα, κρίνοντας οριστικά τη συμμετοχή του Ελληνα χαφ στο ντέρμπι. 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα