Φεύγει από την Ελλάδα ο εμίρης που δεν επενδύει

Η ανακοίνωση της Al Rayyan του ΚατάρΑποχωρεί από την Ελλάδα ο κρατικός επενδυτικός όμιλος του Κατάρ Al Rayyan. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, οι επενδυτές από το Κατάρ αποχωρούν από την Ελλάδα, γιατί είναι μια χώρα αρνητική στους ξένους επενδυτές. «Τα σχέδια για την Ελλάδα ναυάγησαν, με το ζόρι δεν γίνονται επενδύσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κρατικού επενδυτικού ομίλου του Κατάρ Al Rayyan, με την οποία το εμιράτο κάνει γνωστό ότι ματαιώνει τα επενδυτικά σχέδιά του για την Ελλάδα. Η εταιρία του εμίρη του Κατάρ έχει αγοράσει μια τεράστια έκταση στη Ζάκυνθο για τουριστική εκμετάλλευση, η επένδυση όμως έχει κολλήσει εδώ και χρόνια για διάφορους λόγους. 

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, όσον αφορά τη Ζάκυνθο διάφοροι παράγοντες δήλωναν σε αρκετές περιστάσεις ότι δεν θέλουν επενδυτές, επιθυμούν να αναπτύξουν οι ίδιοι την περιοχή.

Καμία ελπίδα

«Παρατηρώντας την ελληνική πραγματικότητα, και δη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στις επενδύσεις του Κατάρ, αλλά σε όλους τους επενδυτικούς κλάδους και με άλλους επενδυτές, ξένους και μη. Ο πρωταρχικός σκοπός της εταιρίας Al Rayyan στην Ελλάδα είναι να γίνουν πραγματικές επενδύσεις – ανάπτυξη και όχι εκμετάλλευση.

Ο σκοπός αυτός πάντως δεν φαίνεται υλοποιήσιμος μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι το Κατάρ ήρθε στην Ελλάδα ύστερα από πολιτικές συμφωνίες. Υστερα από τόσα χρόνια και συνεχείς διαβεβαιώσεις, δεν υπήρξε βελτίωση, ούτε υπάρχει πλέον ελπίδα ότι θα αλλάξει κάτι. Θεωρητικά το Κατάρ έχει ήδη αποχωρήσει, γίνεται μια απλή συντήρηση και αποπεράτωση των ανοιχτών ζητημάτων» καταλήγει η εταιρία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα